Консервована кукурудза в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Кухонні помічники завжди під рукою і з їх допомогою можна зробити абсолютно все. Яскравий тому приклад - це консервована кукурудза в мультиварці в домашніх умовах.
Рецепт приготування консервованої кукурудзи в мультиварці - це дуже проста імпровізація.
1. Спершу качани необхідно очистити і як слід промити.
2. Викласти їх на дно чаші мультиварки. Якщо качани великі, їх можна розрізати на 2-3 частини.
3. Залити все водою, в якій попередньо розчинити 1 чайну ложку солі.
4. Включити режим "варка" з 20-30 хвилин, в залежності від кукурудзи. Якщо качани молоді може бути досить і 15 хвилин, більш зрілі і тверді можна проварити близько 40 хвилин.
5. Після приготування качани потрібно як слід остудити, відправивши їх на лід або під проточну воду. Вода тут, в якій варилася кукурудза, не виливати - вона ще стане в нагоді.
6. Поки остигають качани, на режимі "пар" необхідно простерилізувати банки близько 5 хвилин.
7. Від качанів акуратно відокремити ножем зерна. Потім їх потрібно ретельно промити.
8. Окремо довести до кипіння воду і залити її зерна, викладені в банку.
9. Накрити кришкою і дати їм постояти близько 5 хвилин.
10. У воду від кукурудзи додати цукор і лимонну кислоту. За смаком можна додати ще трохи солі. Проварити розсіл на режимі "варка" 5 хвилин. При бажанні також можна додати лавровий лист і запашний перець для аромату.
11. Тим часом злити воду з кукурудзи і знову залити окропом. Знову залишити на 10 хвилин під накритою кришкою.
12. Злити воду і залити кукурудзу киплячим розсолом. Закатати банку і поставити її під ковдру до повного охолодження.
Консервована кукурудза в мультиварці в домашніх умовах готова. Її можна додавати в суп або салат, а також використовувати в якості закуски.
- Кукурудза - 3-4 штук
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Лимонна кислота - 1 щіпка
1. Спершу качани необхідно очистити і як слід промити.
2. Викласти їх на дно чаші мультиварки. Якщо качани великі, їх можна розрізати на 2-3 частини.
3. Залити все водою, в якій попередньо розчинити 1 чайну ложку солі.
4. Включити режим "варка" з 20-30 хвилин, в залежності від кукурудзи. Якщо качани молоді може бути досить і 15 хвилин, більш зрілі і тверді можна проварити близько 40 хвилин.
5. Після приготування качани потрібно як слід остудити, відправивши їх на лід або під проточну воду. Вода тут, в якій варилася кукурудза, не виливати - вона ще стане в нагоді.
6. Поки остигають качани, на режимі "пар" необхідно простерилізувати банки близько 5 хвилин.
7. Від качанів акуратно відокремити ножем зерна. Потім їх потрібно ретельно промити.
8. Окремо довести до кипіння воду і залити її зерна, викладені в банку.
9. Накрити кришкою і дати їм постояти близько 5 хвилин.
10. У воду від кукурудзи додати цукор і лимонну кислоту. За смаком можна додати ще трохи солі. Проварити розсіл на режимі "варка" 5 хвилин. При бажанні також можна додати лавровий лист і запашний перець для аромату.
11. Тим часом злити воду з кукурудзи і знову залити окропом. Знову залишити на 10 хвилин під накритою кришкою.
12. Злити воду і залити кукурудзу киплячим розсолом. Закатати банку і поставити її під ковдру до повного охолодження.
Консервована кукурудза в мультиварці в домашніх умовах готова. Її можна додавати в суп або салат, а також використовувати в якості закуски.