Рецепт Кукурудза консервована фото

Кукурудза консервована
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кукурудза
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Хто ж не любить консервовану кукурудзу? Її солодкий і ніжний смак подобається дітям, вона часто рятує зайнятих господинь, яким потрібно на швидку руку спорудити гарнір або салат. Консервуємо!

Опис приготування:

До речі, кукурудза дуже корисна, а при консервації зберігає більшу частину поживних речовин. Класичний рецепт приготування консервованої кукурудзи не має на увазі використання оцту, так що здоров'ю вона не тільки не зашкодить, але навіть допоможе! Єдиний недолік домашнього консервування кукурудзи - через низький вміст кислот і високого відсотка білків її потрібно дуже довго стерилізувати при температурі понад 100С. Але якщо у вас газ не за лічильником, то це не повинно стати проблемою

Отже, рецепт консервованої кукурудзи:

1. Початки кукурудзи очистимо від листя і мітелок.

2. Опустимо в окріп і відварити протягом 40 хвилин, а потім обдадім холодною водою.

3. Тепер зерна легко виймаються з качанів.

4. Розкладемо їх в гарячі і сухі простерилізовані банки (заповнювати не дуже щільно). У кожну банку додати сіль, цукор і оцет.

5. Закип'ятити воду.

6. Заллємо кожну банку з кукурудзою окропом, накриємо прокип'яченими кришками і простерілізуем протягом 3, 5 годин в киплячій солоній воді (трохи більше склянки солі на 1 літр води - це потрібно, щоб температура кипіння води підвищилася). Вода повинна доходити до плічок банок. Час від часу будемо підливати в каструлю солоний окріп.

7. Закупоримо банки, перевернем, укутати ковдрою і залишимо на добу до повного охолодження.

Хай щастить!


  • Кукурудза - 8-10 штук
  • Сіль - 1 Чайна ложка(На 0, 5-литровую банку)
  • Цукор - 2 чайних ложки(На 0, 5-литровую банку)
  • Оцет столовий - 1, 5 чайних ложки(На 0, 5-литровую банку)
До речі, кукурудза дуже корисна, а при консервації зберігає більшу частину поживних речовин. Класичний рецепт приготування консервованої кукурудзи не має на увазі використання оцту, так що здоров'ю вона не тільки не зашкодить, але навіть допоможе! Єдиний недолік домашнього консервування кукурудзи - через низький вміст кислот і високого відсотка білків її потрібно дуже довго стерилізувати при температурі понад 100С. Але якщо у вас газ не за лічильником, то це не повинно стати проблемою

Отже, рецепт консервованої кукурудзи:

1. Початки кукурудзи очистимо від листя і мітелок.

2. Опустимо в окріп і відварити протягом 40 хвилин, а потім обдадім холодною водою.

3. Тепер зерна легко виймаються з качанів.

4. Розкладемо їх в гарячі і сухі простерилізовані банки (заповнювати не дуже щільно). У кожну банку додати сіль, цукор і оцет.

5. Закип'ятити воду.

6. Заллємо кожну банку з кукурудзою окропом, накриємо прокип'яченими кришками і простерілізуем протягом 3, 5 годин в киплячій солоній воді (трохи більше склянки солі на 1 літр води - це потрібно, щоб температура кипіння води підвищилася). Вода повинна доходити до плічок банок. Час від часу будемо підливати в каструлю солоний окріп.

7. Закупоримо банки, перевернем, укутати ковдрою і залишимо на добу до повного охолодження.

Хай щастить!

Схожі рецепти