Кукурудза консервована

Кукурудза консервована
Кількість порцій: 8-10 Час приготування: 5 г. 0 хв.
Хто ж не любить консервовану кукурудзу? Її солодкий і ніжний смак подобається дітям, вона часто рятує зайнятих господинь, яким потрібно на швидку руку спорудити гарнір або салат. консервуємо!

опис приготування:

До речі, кукурудза дуже корисна, а при консервації зберігає більшу частину поживних речовин. Класичний рецепт приготування консервованої кукурудзи не має на увазі використання оцту, так що здоров'ю вона не тільки не зашкодить, але навіть допоможе! Єдиний недолік домашнього консервування кукурудзи - через низький вміст кислот і високого відсотка білків її потрібно дуже довго стерилізувати при температурі понад 100С. Але якщо у вас газ не за лічильником, то це не повинно стати проблемою

Отже, рецепт консервованої кукурудзи:

1. Початки кукурудзи очистимо від листя і мітелок.

2. Опустимо в окріп і відварити протягом 40 хвилин, а потім обдадім холодною водою.

3. Тепер зерна легко виймаються з качанів.

4. Розкладемо їх в гарячі і сухі простерилізовані банки (заповнювати не дуже щільно). У кожну банку додати сіль, цукор і оцет.

5. закип'ятити воду.

6. Заллємо кожну банку з кукурудзою окропом, накриємо прокип'яченими кришками і простерілізуем протягом 3,5 годин в киплячій солоній воді (трохи більше склянки солі на 1 літр води - це потрібно, щоб температура кипіння води підвищилася). Вода повинна доходити до плічок банок. Час від часу будемо підливати в каструлю солоний окріп.

7. закупоримо банки, перевернем, укутати ковдрою і залишимо на добу до повного охолодження.

хай щастить!


  • Кукурудза— 8-10 штук
  • сіль— 1 Чайна ложка(на 0,5-литровую банку)
  • цукор— 2 чайних ложки(на 0,5-литровую банку)
  • оцет столовий— 1,5 чайних ложки(на 0,5-литровую банку)
До речі, кукурудза дуже корисна, а при консервації зберігає більшу частину поживних речовин. Класичний рецепт приготування консервованої кукурудзи не має на увазі використання оцту, так що здоров'ю вона не тільки не зашкодить, але навіть допоможе! Єдиний недолік домашнього консервування кукурудзи - через низький вміст кислот і високого відсотка білків її потрібно дуже довго стерилізувати при температурі понад 100С. Але якщо у вас газ не за лічильником, то це не повинно стати проблемою

Отже, рецепт консервованої кукурудзи:

1. Початки кукурудзи очистимо від листя і мітелок.

2. Опустимо в окріп і відварити протягом 40 хвилин, а потім обдадім холодною водою.

3. Тепер зерна легко виймаються з качанів.

4. Розкладемо їх в гарячі і сухі простерилізовані банки (заповнювати не дуже щільно). У кожну банку додати сіль, цукор і оцет.

5. закип'ятити воду.

6. Заллємо кожну банку з кукурудзою окропом, накриємо прокип'яченими кришками і простерілізуем протягом 3,5 годин в киплячій солоній воді (трохи більше склянки солі на 1 літр води - це потрібно, щоб температура кипіння води підвищилася). Вода повинна доходити до плічок банок. Час від часу будемо підливати в каструлю солоний окріп.

7. закупоримо банки, перевернем, укутати ковдрою і залишимо на добу до повного охолодження.

хай щастить!


Схожі рецепти

Консервована кукурудза

Консервована кукурудза

Консервована кукурудза - відмінна домашня заготовка. Я додаю таку кукурудзу в салати і в супи, але можна їсти і просто ложкою з банки. Солодка і соковита кукурудза без жодних добавок! опис приготування: Рецепт консервованої кукурудзи дуже простий, але в цьому і його геніальність. Отже, як приг...

читати далі
Кукурудза консервована для схуднення

Кукурудза консервована для схуднення

Кукурудза консервована для схуднення — відмінний рецепт для тих, хто стежить за фігурою. Корисна кукурудза в маринаді — це ситно і корисно. опис приготування: Приготувати консервовану кукурудзу в домашніх умовах дуже легко, досить відварити кукурудзу і залити її маринадом, який збереже її свіж...

читати далі
Кукурудза, консервована в домашніх умовах

Кукурудза, консервована в домашніх умовах

Кукурудза, консервована в домашніх умовах, зійде за дивну пікантну закуску. Додамо трохи гострого перцю, цибульки і вийде супер, просто пальчики оближете! Отже, дивимося рецепт кукурудзи. опис приготування: Як приготувати кукурудзу, консервовану в домашніх умовах? 1. Насамперед качани кукурудз...

читати далі
Ікра кабачкова консервована

Ікра кабачкова консервована

Ікра кабачкова консервована — їдальня заготовка на зиму. Ви зможете відкрити баночку ікри в найхолоднішу пору і насолодитися смаком овочів. опис приготування: Вся сіль рецепта полягає в тому, Його користувачі ми будемо сирі кабачки. 1. чистий kabachki, видаліть насіння. І пропустіть через м'яс...

читати далі
Капуста консервована

Капуста консервована

Незважаючи на те, що капуста відноситься до овочів, доступним в будь-який час року, я вважаю за краще законсервувати капусту — хоча б пару баночок! — на зиму. Це дуже зручно! спробуємо? опис приготування: Якщо мені раптом потрібно дуже швидко приготувати борщ, щі або гарнір, я в лічені секунди...

читати далі