Кукурудза консервована для схуднення
(покроковий рецепт з фото)
Кукурудза консервована для схуднення - відмінний рецепт для тих, хто стежить за фігурою. Корисна кукурудза в маринаді - це ситно і корисно.
Приготувати консервовану кукурудзу в домашніх умовах дуже легко, досить відварити кукурудзу і залити її маринадом, який збереже її свіжість протягом всієї зими. Смачні качани кукурудзи будуть найкращим варіантом для перекусу у вільний час. Вживаючи таку кукурудзу без масла - ви забезпечите себе енергією на весь день, багато калорій в ній немає, а тим більше жиру.
- Кукурудза - 2-3 штук
- Вода для маринаду - 600 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Перець горошком - 4-5 штук
Підготуйте продукти за списком для приготування консервованої кукурудзи для схуднення.
Почистіть кукурудзу і складіть качани в каструлю. Якщо качани великі - розламайте їх навпіл.
Прикрийте кукурудзу листям і залийте повністю водою - води знадобиться приблизно 1, 5-2 L. Варіть кукурудзу до м'якості 30-40 хвилин. З листям качани будуть більш ароматними.
Варену кукурудзу наріжте на середні частини, щоб зручно було складати в банки. У такому вигляді і є буде краще. Якщо буде бажання кукурудзу можна повністю зрізати з качанів, щоб залишилися одні зерна. Але в формі діжок - це дуже цікаво.
Складіть кукурудзу в чисті, заздалегідь простерилізовані банки.
Зваріть маринад з води, сіль і пісочний. Всипте також горошини чорного перцю для аромату. Коли маринад закипить, проваріть його 2-3 хвилини, влийте оцет і відразу вимкніть вогонь.
Залийте кукурудзу гарячим маринадом і закатати кришками. Так як кукурудза вже відварена і готова, стерилізувати додатково її не потрібно.
Утепліть заготовку ковдрою і дайте охолонути протягом 5-6 годин. Потім переставте на зберігання в прохолодну й темну комору або льох. Вихід заготовки - 2 банки по 0, 5 L.
Смачного!