Кукурудза, консервована в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Кукурудза, консервована в домашніх умовах, зійде за дивну пікантну закуску. Додамо трохи гострого перцю, цибульки і вийде супер, просто пальчики оближете! Отже, дивимося рецепт кукурудзи.
Як приготувати кукурудзу, консервовану в домашніх умовах?
1. Насамперед качани кукурудзи треба очистити і нарізати уздовж на 3-4 частини. Початки не повинні бути величезними. Я використовую свіжу солодку кукурудзу.
2. Кукурудзу треба відварити в злегка підсоленій воді. Варитися наші солодкі качани повинні хвилини 4.
3. Поки кукурудза вариться, приготуйте велику миску з холодною водою. Саме туди нам треба буде перекласти відварену кукурудзу, щоб вона охолола.
4. Поки качани остигають, промийте і наріжте на кружечки гострий перець, очистіть часник. Часник у мене невеликий, тому консервувати я його буду цілком, не розрізаючи.
5. Приготуйте чисті банки. Я зазвичай все промиваю содою.
6. Викладіть в банки шарами кукурудзу, часник, перець і засипте горошком перцю. Розподіліть все по банкам приблизно порівну.
7. Влийте в миску або каструлю 1, 9 літра води, додайте туди сіль і заважайте до розчинення.
8. Потім залийте кукурудзу маринадом і притисніть зверху. Треба, щоб качани не стирчали з води)
9. Залиште кукурудзу на 4 дня в прохолодному місці - підвалі, погребі.
Через 4 дня кукурудзу, консервовану в домашніх умовах, можна пробувати. Якщо хочете більше смаку, залиште ще на день-другий. Готову консервовану кукурудзу зберігайте в холодильнику або погребі протягом трьох тижнів.
Смачного!
- Кукурудза, початки - 6 штук
- Сіль - 5-6 Ст. Ложок
- Часник - 10 зубчиків (середньої величини)
- Перець чилі або халапеньйо - 2 штуки
- Перець чорний горошком - 1 Чайна ложка
1. Насамперед качани кукурудзи треба очистити і нарізати уздовж на 3-4 частини. Початки не повинні бути величезними. Я використовую свіжу солодку кукурудзу.
2. Кукурудзу треба відварити в злегка підсоленій воді. Варитися наші солодкі качани повинні хвилини 4.
3. Поки кукурудза вариться, приготуйте велику миску з холодною водою. Саме туди нам треба буде перекласти відварену кукурудзу, щоб вона охолола.
4. Поки качани остигають, промийте і наріжте на кружечки гострий перець, очистіть часник. Часник у мене невеликий, тому консервувати я його буду цілком, не розрізаючи.
5. Приготуйте чисті банки. Я зазвичай все промиваю содою.
6. Викладіть в банки шарами кукурудзу, часник, перець і засипте горошком перцю. Розподіліть все по банкам приблизно порівну.
7. Влийте в миску або каструлю 1, 9 літра води, додайте туди сіль і заважайте до розчинення.
8. Потім залийте кукурудзу маринадом і притисніть зверху. Треба, щоб качани не стирчали з води)
9. Залиште кукурудзу на 4 дня в прохолодному місці - підвалі, погребі.
Через 4 дня кукурудзу, консервовану в домашніх умовах, можна пробувати. Якщо хочете більше смаку, залиште ще на день-другий. Готову консервовану кукурудзу зберігайте в холодильнику або погребі протягом трьох тижнів.
Смачного!