Консервована кукурудза
(покроковий рецепт з фото)
Консервована кукурудза - відмінна домашня заготовка. Я додаю таку кукурудзу в салати і в супи, але можна їсти і просто ложкою з банки. Солодка і соковита кукурудза без жодних добавок!
Рецепт консервованої кукурудзи дуже простий, але в цьому і його геніальність. Отже, як приготувати таку заготовку? Дуже просто! Нам знадобиться молода кукурудза, сіль, чиста вода і ніяких додаткових консервантів. Кукурузка вийде дуже ніжною, солодкої і соковитою, ідеально підійде для різних страв. Вона добре зберігається в погребі, кришки не вибухають і розсіл не мутніє. Відмінна альтернатива кукурудзі, яка продається в магазинах з купою хімічних добавок.
- Кукурудза - 25 штук (початки)
- Сіль - 2, 5 чайних ложки
Качани складіть в каструлю і залийте окропом на 5 хвилин.
Коли качани охолонуть, акуратно ножем зріжте зернятка з качанів.
Розкладіть кукурудзу по стерилізованих банках, залийте окропом і додайте сіль. На півлітрову банку приблизно 1/2 ч.Ложки солі.
Накрийте банки кришками, щільно закрутіть. Поставте в каструлю з гарячою водою для пастеризації на 1 час. Далі поставте банки під теплу ковдру на 24 годину.