Маринована капуста з оцтом
(покроковий рецепт з фото)
Серед безлічі рецептів маринування капусти складно вибрати один, який буде задовольняти всі вимоги. Кожен з них цікавий або по набору продуктів, або по способу і часу приготування.
Капуста, маринована з додаванням оцту, готується значно швидше, ніж звичайна квашена, а за смаком анітрохи їй не поступається. Вона виходить хрусткою, приємного кремового кольору, кисло-солодка, з пряним смаком і ароматом. Подавати таку капусту можна до других страви і різних видів м'яса. Також рекомендую додавати її в щі і розсольники, від чого смак супів виходить просто незрівнянним. Далі я докладно розповім, як приготувати мариновану капусту з оцтом. Дотримуйтесь кроків - і ви отримаєте відмінний результат!
- Капуста білокачанна - 3 кілограма
- Морква - 1 штука
- Лавровий лист - 3 штуки
- Перець горошком - 3 штуки
- Олія соняшникова - 200 мілілітрів
- Оцет - 100 мілілітрів
- Цукор - 100 грам
- Сіль - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Очистіть моркву, а з капусти зніміть верхні пошкоджені листочки. Обполосніть овочі холодною водою.
Капусту наріжте тонкою соломкою. Скористайтеся для цього спеціальною теркою або ножем.
Моркву натріть на крупній тертці.
У великій мисці або в каструлі з'єднайте підготовлені овочі, додайте лавровий лист і кілька горошин чорного перцю.
Влийте рослинне масло.
Заправте оцтом. Якщо візьмете яблучний або виноградний оцет, то смак готової капусти буде більш пряним.
Всипте сіль і цукор. Добре перемішайте, не потрібно перетирати і м'яти руками, капуста сама пустить сік і залишиться хрусткою.
Підготовлену капусту складіть в чисті простерилізовані банки і злегка утрамбуйте. Залиште на пару днів при кімнатній температурі для маринування.
Потім перемістіть банки в прохолодне місце (найкраще в холодильник) і насолоджуйтеся неповторним смаком маринованої капусти.