Капуста з морквою і оцтом
(покроковий рецепт з фото)
Скільки б нам не твердили про шкоду надмірного вживання оцту, нікуди від цього не подітися. Класичний рецепт капусти з морквою і оцтом - пряме тому підтвердження!
Для мене цей салат - своєрідний символ дитинства, комплексних обідів у шкільній їдальні, маминих повчань "треба їсти вітаміни! & Quot. Змушувати мене, до речі, особливо не доводилося - мені капуста з морквою і оцтом завжди подобалася.
Потім раптом стало відомо, що оцет не корисний, і салати стали заправляти лимонним соком. Потім школа скінчилася, а з нею і комплексні обіди… Уже ставши дорослою я час від часу все-таки роблю цей "шкідливий" салат і насолоджуюся їм, як в дитинстві. Давайте разом пригадаємо простий рецепт капусти з морквою і оцтом і поностальгіруем, а?
- Капуста - 0, 5 кілограма
- Морква - 1-2 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Оцет 5% - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Зелень петрушки і кропу - За смаком
Капусту тонко нашаткувати гострим ножем
Посолити і перетерти руками, щоб пустила сік. Чим "старше" і жорсткіше капуста, тим інтенсивніше потрібно її жати:).
Моркву почистити і натерти на крупній тертці.
Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями.
Зелень вимити, обсушити й подрібнити. Кілька гілочок можна залишити для прикраси салату.
Змішати оцет з рослинним маслом і перцем.