Маринована капуста з хріном
(покроковий рецепт з фото)
У моїй родині люблять мариновані пікантні заготовки. Я не можу відязикати собі в кількох ложках якогось салату з банки, який я заздалегідь заготовила. Цей рецепт один з улюблених.
Пропоную вам дізнатися про те, як приготувати мариновану капусту з хроном. Не бійтеся, інгредієнти не будуть надто гострими, смак вийде збалансованим. Подавайте до салату варену картоплю і солону оселедець, тоді у вас на столі виявиться ідеальний вечерю на кожен день.
- Білокачанна капуста - 1 штука
- Морква - 2-3 штук
- Хрін - 1 штука
- Оцет - 150 мілілітрів
- Вода - 1 літр
- Часник - 3-4 зубчиків
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Гвоздика - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
- Чорний перець горошком - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Капусту промийте і наріжте тонкими смужками.
Очищену моркву натріть на тертці для корейської моркви.
Хрін почистіть і наріжте невеликими частинами.
Змішайте пропущений через прес часник з капустою, хрін, морквою і перцем.
Зробіть маринад. Воду з лавровим листом, перцем горошком, гвоздикою, сіллю і цукром доведіть до кипіння. Варіть маринад 3-4 хвилини.
Залийте овочі маринадом. Перекладіть капусту в підготовлену банку з кришкою. Смачного!