Рецепт Квашена капуста з хріном фото

Квашена капуста з хріном
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Хрін
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти сироїдіння
На обід, На вечерю
Заготовки, Консервація

Прийшов час приготувати запаси на зиму. Пропоную вам незвичайний рецепт смачної заготовки. Гостра і в той же час трохи солодка, все це - квашена капуста з хріном. Приготуйте і ви!

Хочу з вами поділиться секретом, як приготувати квашену капусту з хроном в домашніх умовах. Відразу варто зауважити, що з представлених інгредієнтів виходить близько двох 3х-літрових банок з капустою. Вживати цю смакоту ви можете вже через 3-4 дня з моменту приготування. Квашена капуста з хроном має неперевершений кисло-солодким смаком. Хай щастить!

  • Капуста - 2 кілограма
  • Перецьь болгарський - 0, 5 кілограма
  • Морква - 5 штук
  • Хрін - 2 штуки
  • Часник - 2 штуки
  • Вода - 1 літр
  • Цукор - 1 Склянка
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Олія соняшникова - 1 Ст. Ложка
  • Перець - За смаком (мелений)
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
квашена капуста з хріном - фото крок 1
Приготуємо маринад. У каструлі з'єднайте всі інгредієнти, крім овочів. Прокип'ятіть 5 хвилин, в кінці додайте оцет. Остудіть маринад.
квашена капуста з хріном - фото крок 2
Підготуйте овочі. Ретельно промийте і очистіть від шкірки.
квашена капуста з хріном - фото крок 3
Капусту нашаткуйте, перець ріжемо соломкою, морква, хрін і часник натираємо на тертці.
квашена капуста з хріном - фото крок 4
Перемішайте всі овочі.
квашена капуста з хріном - фото крок 5
Овочі складаємо в банку і акуратно утрамбовуємо рукою. Зверху заливаємо остиглим маринадом.
квашена капуста з хріном - фото крок 6
Банку закрийте кришкою і поставте в холодне місце. Їсти можна вже через 3-4 дня. Смачного!

Схожі рецепти