Маринована капуста з червоним перцем
(покроковий рецепт з фото)
Маринована капуста з червоним перцем - справжнє джерело вітамінів, при цьому готується вона дуже просто і досить швидко, відмінно виглядатиме на святковому столі або доповнить сімейна вечеря.
Поділюся секретом: в цей салат також можна додати невелику кількість журавлини або яблука, вони додадуть страві дуже приємний кисло-солодкий присмак.
Також відзначу, що крім подачі маринованої капусти з червоним перцем у вигляді салату, її можна використовувати також для гасіння або приготування інших страв.
- Капуста білокачанна - 2, 5-3 кілограма (в ідеалі - солодкий, соковитий сорт)
- Перець червоний болгарський - 0, 5 кілограма
- Морква - 0, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 0, 5 кілограма
- Цукор - 180 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 250 мілілітрів
- Оцет - 200 мілілітрів (бажано яблучний)
Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти і посуд достатнього обсягу.
Очистіть капусту від верхнього листя, помийте її і тонко наріжте.
Помийте і почистіть моркву, після чого натріть її на крупній тертці або ж наріжте соломкою.
Помийте, почистіть від насіння і наріжте соломкою болгарський перець. Для того, щоб готовий салат був красивіше і яскравіше, краще вибирати перець червоного кольору.
Ріпчасту цибулю можна використовувати як звичайний, так і червоний. Потрібно його почистити і тонко нарізати півкільцями.
Після цього можна присипати вийшов овочевий мікс сіллю і цукром.
Після цього можна присипати вийшов овочевий мікс сіллю і цукром.
Суміш овочів ретельно перемішуємо. Краще це зробити руками, слегка перетирая.
Далі слід додати рослинне масло, оцет і ще раз перемішати.
Далі слід додати рослинне масло, оцет і ще раз перемішати.
Одержаний салат викладіть, щільно утрамбовуючи, в підготовлені сухі і чисті банки, закрийте капроновими кришками і відправте в холодильник.
По завершенню 2-3 днів маринована капуста з червоним перцем, яскрава і дуже смачна, буде готова!
По завершенню 2-3 днів маринована капуста з червоним перцем, яскрава і дуже смачна, буде готова!