Рецепт Маринована капуста з червоним перцем фото

Маринована капуста з червоним перцем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Болгарський перець
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 5-10
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Маринована капуста з червоним перцем - справжнє джерело вітамінів, при цьому готується вона дуже просто і досить швидко, відмінно виглядатиме на святковому столі або доповнить сімейна вечеря.

Опис приготування:

Поділюся секретом: в цей салат також можна додати невелику кількість журавлини або яблука, вони додадуть страві дуже приємний кисло-солодкий присмак.

Також відзначу, що крім подачі маринованої капусти з червоним перцем у вигляді салату, її можна використовувати також для гасіння або приготування інших страв.

  • Капуста білокачанна - 2, 5-3 кілограма (в ідеалі - солодкий, соковитий сорт)
  • Перець червоний болгарський - 0, 5 кілограма
  • Морква - 0, 5 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 0, 5 кілограма
  • Цукор - 180 грам
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 250 мілілітрів
  • Оцет - 200 мілілітрів (бажано яблучний)
маринована капуста з червоним перцем - фото крок 1
Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти і посуд достатнього обсягу.
маринована капуста з червоним перцем - фото крок 2
Очистіть капусту від верхнього листя, помийте її і тонко наріжте.
маринована капуста з червоним перцем - фото крок 3
Помийте і почистіть моркву, після чого натріть її на крупній тертці або ж наріжте соломкою.
маринована капуста з червоним перцем - фото крок 4
Помийте, почистіть від насіння і наріжте соломкою болгарський перець. Для того, щоб готовий салат був красивіше і яскравіше, краще вибирати перець червоного кольору.
маринована капуста з червоним перцем - фото крок 5
Ріпчасту цибулю можна використовувати як звичайний, так і червоний. Потрібно його почистити і тонко нарізати півкільцями.
Після цього можна присипати вийшов овочевий мікс сіллю і цукром.
маринована капуста з червоним перцем - фото крок 6
Суміш овочів ретельно перемішуємо. Краще це зробити руками, слегка перетирая.
Далі слід додати рослинне масло, оцет і ще раз перемішати.
маринована капуста з червоним перцем - фото крок 7
Одержаний салат викладіть, щільно утрамбовуючи, в підготовлені сухі і чисті банки, закрийте капроновими кришками і відправте в холодильник.
По завершенню 2-3 днів маринована капуста з червоним перцем, яскрава і дуже смачна, буде готова!

Схожі рецепти