Маринована цибуля в оцті
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам не подобається в деяких салатах смак свіжого лука, є чудовий вихід. Замаринуйте цибулю в оцті. Смачний маринована цибуля можна додавати в різні салати, подавати до м'яса або оселедця.
Не знаю як ви, а я не люблю на великих святах салати зі свіжою цибулею. Лук в салаті з часом втрачає свою свіжість і починає не дуже приємно пахнути. А вихід є: подивіться, як приготувати мариновану цибулю в оцті, і сміливо додавайте його в будь-які салати. Своїм кисло-солодким смаком і відсутністю запаху такий лук тільки поліпшить смак багатьох салатів. Рецепт перед вами:
1. Чистимо цибулю та нарізаємо півкільцями. Викладаємо цибулю в банку.
2. Якщо ви не любите гостроту, пропускаєте цей етап. Для маринування можна взяти свіжий перець або сушений. Невеликий шматочок перцю чилі нарізаємо на маленькі шматочки і додаємо до цибулі.
3. Наливаємо воду в каструльку, додаємо сіль, цукор, оцет і перець. Доводимо до кипіння.
4. Заливаємо цибулю маринадом і закриваємо кришкою.
5. Коли охолоне, його можна використовувати, а залишився відправляємо в холодильник на зберігання.
От і все, маринована цибуля готовий. Для додання аромату можна додавати до цибулі перед заливкою маринадом спеції: корицю, розмарин, насіння кропу і багато іншого. Експериментуйте
- Вода - 250 мілілітрів
- Оцет 9 % - 70 грам
- Цукор - 50 грам
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Перчик чилі - 1 штука (невеликий шматочок)
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
1. Чистимо цибулю та нарізаємо півкільцями. Викладаємо цибулю в банку.
2. Якщо ви не любите гостроту, пропускаєте цей етап. Для маринування можна взяти свіжий перець або сушений. Невеликий шматочок перцю чилі нарізаємо на маленькі шматочки і додаємо до цибулі.
3. Наливаємо воду в каструльку, додаємо сіль, цукор, оцет і перець. Доводимо до кипіння.
4. Заливаємо цибулю маринадом і закриваємо кришкою.
5. Коли охолоне, його можна використовувати, а залишився відправляємо в холодильник на зберігання.
От і все, маринована цибуля готовий. Для додання аромату можна додавати до цибулі перед заливкою маринадом спеції: корицю, розмарин, насіння кропу і багато іншого. Експериментуйте