Рецепт Маринований в оцті цибуля на зиму фото

Маринований в оцті цибуля на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Цибуля
Дієтичне харчування
На природу
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Ділюся класичним рецептом маринованого в оцті лука на зиму. Таку заготовку можна подавати окремо, а можна використовувати при готуванні м'ясних страв або салатів. Оригінально і смачно!

Опис приготування:

Такий маринована цибуля в оцті на зиму в домашніх умовах заготовити легко. Застосування залежить тільки від вас, т.К. Спектр дуже широкий. Є люди, які люблять їсти його з хлібом, багато хто любить подавати його з солоною рибою. Я часто подаю такий лук до тушкованого або запеченого м'яса. Словом, варіантів безліч, спробуйте і знайдіть свій!

  • Цибуля - 500 грам (найкраще підходить дрібний лук-севок)
  • Оцет винний - 100 мілілітрів
  • Лимон - 0.5 штуки
  • Сіль - 1.5 чайних ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Перець горошком - 6-10 штук (за смаком)
  • Вода - 1.5 склянки
маринований в оцті цибуля на зиму - фото крок 1
1. Лук очищаємо і ретельно миємо. Заливаємо соком половини лимона, додаємо одну чайну ложку солі. Заливаємо водою так, щоб вона покривала цибулю. Залишимо в холодильнику на добу.
маринований в оцті цибуля на зиму - фото крок 2
2. Підготуємо маринад. У каструлю (неокісляющуюся) вливаємо півтори склянки води, додаємо лавровий лист, перець, половину чайної ложки солі і повну - цукру. Сюди ж - оцет. Доводимо до кипіння, поміщаємо в каструлю цибулю. На маленькому вогні тримаємо 10 хвилин.
маринований в оцті цибуля на зиму - фото крок 3
3. Банки і кришки стерилізуємо, розкладаємо в них підготовлений лук, і закриваємо його на зиму.
маринований в оцті цибуля на зиму - фото крок 4
4. Маринована цибуля дістаємо взимку і подаємо до столу!

Схожі рецепти