Маринований в оцті цибуля на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся класичним рецептом маринованого в оцті лука на зиму. Таку заготовку можна подавати окремо, а можна використовувати при готуванні м'ясних страв або салатів. Оригінально і смачно!
Такий маринована цибуля в оцті на зиму в домашніх умовах заготовити легко. Застосування залежить тільки від вас, т.К. Спектр дуже широкий. Є люди, які люблять їсти його з хлібом, багато хто любить подавати його з солоною рибою. Я часто подаю такий лук до тушкованого або запеченого м'яса. Словом, варіантів безліч, спробуйте і знайдіть свій!
- Цибуля - 500 грам (найкраще підходить дрібний лук-севок)
- Оцет винний - 100 мілілітрів
- Лимон - 0.5 штуки
- Сіль - 1.5 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець горошком - 6-10 штук (за смаком)
- Вода - 1.5 склянки
1. Лук очищаємо і ретельно миємо. Заливаємо соком половини лимона, додаємо одну чайну ложку солі. Заливаємо водою так, щоб вона покривала цибулю. Залишимо в холодильнику на добу.
2. Підготуємо маринад. У каструлю (неокісляющуюся) вливаємо півтори склянки води, додаємо лавровий лист, перець, половину чайної ложки солі і повну - цукру. Сюди ж - оцет. Доводимо до кипіння, поміщаємо в каструлю цибулю. На маленькому вогні тримаємо 10 хвилин.
3. Банки і кришки стерилізуємо, розкладаємо в них підготовлений лук, і закриваємо його на зиму.
4. Маринована цибуля дістаємо взимку і подаємо до столу!