Рецепт Маринована черемша фото

Маринована черемша
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Зелень, Цибуля
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Заготовки, Маринування

Урізноманітнити ваші заготовки на зиму рекомендую дуже класним рецептом. Маринована черемша в домашніх умовах - це чудова закуска, інгредієнт для салатів, соусів і доповнення до основних страв.

1. Рецепт приготування маринованої черемші насправді досить простий. Для початку необхідно підготувати велику каструлю з водою і поставити на вогонь.

2. Поки закипає вода, вимийте як слід черемшу і наріжте.

3. Опустіть її в киплячу воду на пару хвилин, а потім відкиньте на друшляк.

4. Відразу ж поставте під холодну воду, щоб зупинити процес варіння.

5. Обсушити черемшу трохи.

6. Банки вимийте і простерилизуйте.

7. У невеликій каструльці доведіть до кипіння маринад: воду, сіль, цукор. Після закипання зніміть з вогню і остудіть трохи.

8. Влийте оцет і як слід перемішайте.

9. У банки викладіть зелень досить щільно.

10. Залийте маринадом і закатати. Можна для надійності простерилізувати баночки хвилин 5 перед закачуванням.

11. Встановіть банки догори дном і залиште до повного охолодження.

12. Ось і весь секрет, як зробити мариновану черемшу. Приголомшлива заготівля, яку обов'язково варто спробувати повторити на вашій кухні.

Тепер ви знаєте, як приготувати мариновану черемшу на зиму, щоб в холодну пору року ласувати хрусткою закускою.


  • Цибуля - 200 грам
  • Вода - 120 мілілітрів
  • Оцет - 20 мілілітрів
  • Сіль - 6 грам
  • Цукор - 6 грам
1. Рецепт приготування маринованої черемші насправді досить простий. Для початку необхідно підготувати велику каструлю з водою і поставити на вогонь.

2. Поки закипає вода, вимийте як слід черемшу і наріжте.

3. Опустіть її в киплячу воду на пару хвилин, а потім відкиньте на друшляк.

4. Відразу ж поставте під холодну воду, щоб зупинити процес варіння.

5. Обсушити черемшу трохи.

6. Банки вимийте і простерилизуйте.

7. У невеликій каструльці доведіть до кипіння маринад: воду, сіль, цукор. Після закипання зніміть з вогню і остудіть трохи.

8. Влийте оцет і як слід перемішайте.

9. У банки викладіть зелень досить щільно.

10. Залийте маринадом і закатати. Можна для надійності простерилізувати баночки хвилин 5 перед закачуванням.

11. Встановіть банки догори дном і залиште до повного охолодження.

12. Ось і весь секрет, як зробити мариновану черемшу. Приголомшлива заготівля, яку обов'язково варто спробувати повторити на вашій кухні.

Тепер ви знаєте, як приготувати мариновану черемшу на зиму, щоб в холодну пору року ласувати хрусткою закускою.

Схожі рецепти