Квашена черемша
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, як заквасити черемшу на зиму? Все дуже просто - дотримуйтесь цим рецептом, і у вас все вийде. Квашена черемша - відмінний гарнір, інгредієнт для салатів, сніданок. Варто спробувати!
Черемша або ведмежа цибуля - дивовижна рослина, багатюще джерело корисних речовин. Взимку, коли організм отримує так мало вітаміну С, неодмінно треба їсти черемшу - в ній аскорбінової кислоти міститься набагато більше, ніж в привізних цитрусових. Кращий спосіб заготовити черемшу на зиму - це заквасити її. А потім вживати як закуску до м'яса, додавати в салати, супи і соуси. Отже, класичний рецепт квашеної черемші - до вашої уваги!
- Цибуля - 1 кілограм
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Вода - 1 літр
- Цукор або мед - 1 Ст. Ложка
Для квашення підходять молоді та свіжі пагони черемші - ось такі.
Переберемо їх і промиємо у великій кількості чистої холодної води.
Відкинемо на друшляк, обрізаємо нижню підсохнула частина стебел.
Закип'ятити воду, додамо в неї сіль, цукор, перемішаємо. Остудити розсіл.
Складемо черемшу в каструлю або іншу ємність і заллємо холодним розсолом. Зверху покладемо тарілку і встановимо невеликий гніт.
У темному місці типу комори через два тижні черемша прийме ось такий вигляд, хіба що в пучки сама не зв'яжеться; ). Якщо протягом цього часу на поверхні буде утворюватися піна - треба знімати її ложкою, а тарілку і гніт промивати.
Готову черемшу перекладаємо в банки, заливаємо розсолом і прибираємо в холодильник або льох.