Маринована черемша на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Цікавий і смачний спосіб, як приготувати мариновану черемшу на зиму. Використовувати заготовку можна як для салатів, гарнірів, так і в якості окремої закуски.
Така заготовка припаде до смаку багатьом, особливо якщо любите пікантний смак. Маринована черемша стане відмінним доповненням до столу, а рецепт її приготування не забере багато часу. У холодильнику заготовку можна зберігати кілька місяців і використовувати в міру необхідності. Для приготування маринаду можете використовувати додаткові ароматні трави, наприклад, сушений базилік або орегано.
- Цибуля - 4 пучка
- Оцет яблучний - 150 мілілітрів
- Вода - 50 мілілітрів
- Сіль - 50 грам
- Цукор - 50 грам
- Перець - За смаком (горошком, гострий, запашний)
- Гвоздика - 3 штуки
1. Черемшу перебираємо і гарненько промиваємо. Після чого поміщаємо її в миску і заливаємо холодною водою на дві години. Це позбавить черемшу від зайвої гіркість.
2. У каструлю наливаємо воду і доводимо до кипіння, потім всипаємо сіль, цукор, перець горошком і запашний, гострий перець, гвоздику. Коли вода закипіла, додаємо яблучний оцет. Готуємо і стерилізуємо банки. Черемшу перекладаємо в банки і заливаємо повну банку маринадом. Щільно закриваємо, перевертаємо догори дном і охолоджуємо.
3. Тимчасово, поки банки остигають, їх краще накрити ковдрою, щоб не було перепадів температури. Остигнула банку поміщаємо в холодильник і використовуємо, коли необхідно.