Маринована баранина в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Завдяки тому, що баранина перед запіканням маринують, вона набуває надзвичайний аромат і смак. М'ясо стає дуже ніжним і соковитим. Спробуйте!
У цьому рецепті немає нічого зайвого - тільки баранина і маринад. Спочатку приготуйте суміш для маринування з розмарину, орегано, часнику, оливкового масла, лимонного соку і перцю. Натріть м'ясо сіллю, а потім сумішшю приправ. Загорніть в поліетилен і маринують в холодильнику протягом 10 годин. Потім загорніть м'ясо у фольгу і запікайте в духовці 1 час при 200 градусах. Готове баранину вийміть з духовки, поріжте і подайте на стіл. Смачного!
- Баранина - 1, 5 кілограма
- Часник - 4 зубчики
- Гілочка розмарину - 4 штуки
- Гілочка орегано - 2 штуки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Подрібніть розмарин і орегано, змішайте з пропущеним через пресі часником. Додайте лимонний сік, оливкова олія і перець.
Отриманою сумішшю для маринаду обмажте попередньо натерту сіллю баранину.
Накрийте харчової плівкою або пакетом і відправте в холодильник маринуватися протягом 10 годин. Мариноване м'ясо вийміть з плівки і загорніть у фольгу.
Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 1 годину.