Баранина маринована
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю цей рецепт, тому що замаринувавши баранину таким чином, її можна і запекти в духовці, і засмажити на мангалі або на сковороді, і навіть загасити - самі можете вибрати, як її готувати.
Цей рецепт приготування баранини маринованої люблю не тільки я, але і всі мої знайомі, тому що він дозволяє зробити м'ясо неймовірно смачним. Інгредієнти для маринаду тут найпростіші: олія, гірчичний, мідь, часник, спеції і сіль - це все, що знадобиться нам в цьому рецепті. Насправді я вже не раз готувала баранину мариновану в домашніх умовах і навіть запікала її на мангалі. Завжди це м'ясце виходило дуже смачне і ніжне, його не раз хвалили мої друзі і просили поділитися рецептом.
- Баранина - 500-600 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Чайна ложка
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, кінза сушена)
- Сіль - За смаком
Для початку розрізаємо баранину на порційні шматочки, ретельно їх промиваємо і обов'язково витираємо м'ясо насухо.
В окремій мисці змішуємо пропущений через прес часник, рослинна олія, гірчицю, мідь, спеції і сіль.
Заливаємо баранину приготовленим маринадом, гарненько все перемішуємо і залишаємо м'ясо маринуватися на кілька годин, а краще на ніч.
Як я вже казала, приготувати мяско можна різними способами. Я, наприклад, запекла його в рукаві з картоплею протягом години, вийшло дуже смачно. Приємного всім апетиту!