Манти з яловичиною
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не є фанатом мантії, тоді ви просто не готували їх правильно. Пропоную вам класичний рецепт мантів з яловичиною, який напевно вам сподобається.
1. Рецепт приготування мантів з яловичиною слід почати з маринаду для м'яса. Що, саме маринад слід зробити для того, щоб м'ясо було соковите і ніжне. Яловичину необхідно вимити, просушити і нарізати тонкими невеликими шматочками. Ці манти будуть не з фаршем, а саме з рубаним м'ясом.
2. Цибулину очистити і подрібнити. Найкраще відправити її в блендер або пропустити через м'ясорубку. Надіслати цибулю до м'яса.
3. Посолити і поперчити за смаком. Додати вимиту, просушену і подрібнену зелень (петрушка, Braai, базилік, кріп).
4. Тепер до м'яса потрібно додати трохи оцту, але краще використовувати гранатовий сік, якщо він є під рукою. З граната акуратно віджати сік і додати в мисочку з м'ясом. Все ретельно перемішати і залишити мінімум на 30 хвилин.
5. Цього часу цілком вистачить, щоб приготувати тісто. Для цього в трохи теплій воді потрібно розчинити щіпку солі, а потім влити її в борошно. Ретельно вимішати тісто, щоб воно було м'яке і еластичне. Залишити хвилин на 15, а потім знову розім'яти.
6. Готове тісто викласти на поверхню, присипану борошном і тонко розкачати. Якщо тісто правильне, воно буде добре розкочуватися. Вирізати кружечки однакового розміру.
7. В середину викласти начинку, досить багато, залишаючи вільними тільки краю.
8. Акуратно заліпити манти і викласти в чашу пароварки або мантоварки.
9. Хвилин через 40-45 манти з яловичиною в домашніх умовах будуть готові. Подавати до столу їх можна з томатним соусом.
- Яловичина - 1 кілограм
- Цибулина - 2-4 штук
- Гранат - 1 штука
- Свіжа зелень - 50 грам
- Борошно - 800 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
2. Цибулину очистити і подрібнити. Найкраще відправити її в блендер або пропустити через м'ясорубку. Надіслати цибулю до м'яса.
3. Посолити і поперчити за смаком. Додати вимиту, просушену і подрібнену зелень (петрушка, Braai, базилік, кріп).
4. Тепер до м'яса потрібно додати трохи оцту, але краще використовувати гранатовий сік, якщо він є під рукою. З граната акуратно віджати сік і додати в мисочку з м'ясом. Все ретельно перемішати і залишити мінімум на 30 хвилин.
5. Цього часу цілком вистачить, щоб приготувати тісто. Для цього в трохи теплій воді потрібно розчинити щіпку солі, а потім влити її в борошно. Ретельно вимішати тісто, щоб воно було м'яке і еластичне. Залишити хвилин на 15, а потім знову розім'яти.
6. Готове тісто викласти на поверхню, присипану борошном і тонко розкачати. Якщо тісто правильне, воно буде добре розкочуватися. Вирізати кружечки однакового розміру.
7. В середину викласти начинку, досить багато, залишаючи вільними тільки краю.
8. Акуратно заліпити манти і викласти в чашу пароварки або мантоварки.
9. Хвилин через 40-45 манти з яловичиною в домашніх умовах будуть готові. Подавати до столу їх можна з томатним соусом.