Манти з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто постить або не вживає м'ясо, пропоную дивно простий рецепт мантів з грибами. Їх можна подавати до столу з соусом і свіжими овочами.
Манти з грибами в домашніх умовах можна приготувати з будь-яких грибів. В даному варіанті використовуються печериці, проте це можуть бути і лісові гриби. При бажанні можна спробувати зробити їх з маринованими грибами, а не смаженими.
- Борошно - 850-1000 грам
- Гриби - 1-1.5 кілограма
- Вода - 400-500 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - 150 мілілітрів
- Цибулина - 4-6 штук
- Перець - 1 щіпка
1. Рецепт приготування мантів з грибами надзвичайно схожий на класичний. Для початку необхідно замісити круте, але еластичне тісто. Сіль попередньо потрібно всипати в воду, а коли вона повністю розчиниться поступово всипати борошно. Готове тісто відкласти на час.
2. Поки тісто «відпочиває» можна зайнятися начинкою. Цибулину очистити і нарізати невеликими кубиками. Гриби вимити, просушити і також подрібнити.
3. На сковороді нагріти рослинне масло і відправити туди цибулю. Коли він стане золотистим додати гриби. Посолити і поперчити за смаком. Смажити на середньому вогні до готовності.
4. Після приготування начинку необхідно як слід остудити, щоб тісто не пливло.
5. Саме тісто треба розкачати на присипаної борошном поверхні досить тонко. Вирізати кружечки однакового діаметра.
6. Гриби вкласти в тісто, досить щільно заповнюючи простір усередині. Манти з грибами в домашніх умовах повинні бути досить великими і з великою кількістю начинки.
7. Акуратно заліпити краї тіста, защипуючи або поєднуючи протилежні краю.
8. Підготувати пароварку або мантоварку. Дно чаші змастити маслом і викласти манти. Готувати на пару близько 30-35 хвилин. Подавати до столу манти краще гарячими, при бажанні присипавши свіжою зеленню.