Рецепт Манти з грибами фото

Манти з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Узбецька кухня
Тісто, Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Пельмені

Для тих, хто постить або не вживає м'ясо, пропоную дивно простий рецепт мантів з грибами. Їх можна подавати до столу з соусом і свіжими овочами.

Манти з грибами в домашніх умовах можна приготувати з будь-яких грибів. В даному варіанті використовуються печериці, проте це можуть бути і лісові гриби. При бажанні можна спробувати зробити їх з маринованими грибами, а не смаженими.

  • Борошно - 850-1000 грам
  • Гриби - 1-1.5 кілограма
  • Вода - 400-500 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 150 мілілітрів
  • Цибулина - 4-6 штук
  • Перець - 1 щіпка
манти з грибами - фото крок 1
1. Рецепт приготування мантів з грибами надзвичайно схожий на класичний. Для початку необхідно замісити круте, але еластичне тісто. Сіль попередньо потрібно всипати в воду, а коли вона повністю розчиниться поступово всипати борошно. Готове тісто відкласти на час.
манти з грибами - фото крок 2
2. Поки тісто «відпочиває» можна зайнятися начинкою. Цибулину очистити і нарізати невеликими кубиками. Гриби вимити, просушити і також подрібнити.
манти з грибами - фото крок 3
3. На сковороді нагріти рослинне масло і відправити туди цибулю. Коли він стане золотистим додати гриби. Посолити і поперчити за смаком. Смажити на середньому вогні до готовності.
манти з грибами - фото крок 4
4. Після приготування начинку необхідно як слід остудити, щоб тісто не пливло.
манти з грибами - фото крок 5
5. Саме тісто треба розкачати на присипаної борошном поверхні досить тонко. Вирізати кружечки однакового діаметра.
манти з грибами - фото крок 6
6. Гриби вкласти в тісто, досить щільно заповнюючи простір усередині. Манти з грибами в домашніх умовах повинні бути досить великими і з великою кількістю начинки.
манти з грибами - фото крок 7
7. Акуратно заліпити краї тіста, защипуючи або поєднуючи протилежні краю.
манти з грибами - фото крок 8
8. Підготувати пароварку або мантоварку. Дно чаші змастити маслом і викласти манти. Готувати на пару близько 30-35 хвилин. Подавати до столу манти краще гарячими, при бажанні присипавши свіжою зеленню.

Схожі рецепти