Манти з грибами і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Хочу вам запропонувати дуже ситний і смачний варіант обіду або вечері для всієї родини - манти з грибами і картоплею в домашніх умовах! Робиться досить просто, часу відбирає трохи - спробуйте!
Взагалі, звичайно ж це не класичний рецепт мантів з грибами і картоплею. Адже в оригіналі взагалі манти роблять тільки з м'яса і цибулі, а ще додають сало. Але мені особисто така варіація подобається більше, - гриби надають фаршу особливий аромат і соковитість, а картопля додає ситності і смаку. Так що настійно вам рекомендую дізнатися, як зробити манти з грибами і картоплею за цим рецептом!
- Борошно - 2 склянки
- Фарш - 400 грам
- Картопля - 300 грам
- Печериці - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Вода - 0.5 склянки
- Сіль - За смаком
1. Зробимо тісто. Муку змішаємо з сіллю, по центру вобьем яйце. Dolivaem vodu, і вимішуємо тісто. Води може знадобиться і більше, Наша мета - щільне, але еластичне тісто. Відправимо його в холодильник.
2. Фарш і гриби пропускаємо через м'ясорубку або блендер, щоб вони змішалися між собою. А картопля ріжемо дрібними кубиками. Солимо, перчим, додамо приправи за смаком.
3. Коли тісто охолодити, - ще раз добре його вимішуємо і розгортаємо в більшу корж. За допомогою тарілок або чашок вирізаємо невеликі круглі коржі.
4. А тепер викладаємо по центру кожного коржика начинку, і защипуємо краю.
5. Викладаємо все манти в пароварку, трохи змастивши їх перед цим маслом. Варимо на пару 40-50 хвилин.
6. Смачного!