Рецепт Манти з фаршем і картоплею фото

Манти з фаршем і картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Казахська кухня
М'ясо
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Пельмені
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Манти готують по-різному, кожен із способів - по-своєму оригінальний і смачний. Пропоную доповнити вашу кулінарну скарбничку, приготувавши манти з фаршем і картоплею.

Опис приготування:

Приготувати манти з фаршем і картоплею насправді набагато простіше, ніж здається. За допомогою докладної інструкції зробити це зможе навіть новачок в кулінарії.

  • Фарш - 500 грам
  • Картопля - 300 грам
  • Цибулина - 3-4 штук
  • Борошно - 400-450 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Вода - 200-250 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
манти з фаршем і картоплею - фото крок 1
1. Як зробити манти з фаршем і картоплею? Почати варто з приготування тіста. Для цього необхідно з'єднати в мисці яйце з сіллю, трохи збити. Потім додати воду і рослинне масло, ретельно перемішати. Поступово всипати борошно, вимішуючи круте і еластичне тісто. Коли тісто досягло потрібної консистенції, працювати з ним слід ще мінімум 10 хвилин, ретельно розминаючи його руками. Потім тісто краще накрити і прибрати на час, поки буде готуватися начинка.
манти з фаршем і картоплею - фото крок 2
2. Для приготування начинки слід вимити і очистити картоплю. Потім нарізати його дрібними кубиками.
манти з фаршем і картоплею - фото крок 3
3. Фарш краще використовувати комбінований - з баранини і свинини. М'ясо необхідно вимити, просушити і пропустити через м'ясорубку. З'єднати з нарізаною картоплею і перемішати. Також в начинку слід додати нарізаний дрібними кубиками цибулю. Посолити і поперчити все за смаком. При бажанні додати улюблені трави або спеції.
манти з фаршем і картоплею - фото крок 4
4. Повернути на робочу поверхню, присипану борошном, тісто. Розділити його на невеликі шматочки.
манти з фаршем і картоплею - фото крок 5
5. Кожен шматочок розкачати тоненько.
манти з фаршем і картоплею - фото крок 6
6. Тепер можна викласти в серединку начинку і почати найцікавіший процес - защипування країв. Для початку необхідно з'єднати два краї тісто і зліпити їх.
манти з фаршем і картоплею - фото крок 7
7. Виконати те ж саме і з двома іншими кінцями.
манти з фаршем і картоплею - фото крок 8
8. Акуратно з'єднати отримані куточки і надати красиву форму.
манти з фаршем і картоплею - фото крок 9
9. Коли процес ліплення завершено, відправити манти на змащену олією мантоварку (якщо її немає, то можна скористатися пароваркою). Через 45 хвилин смачні манти з фаршем і картоплею в домашніх умовах вже будуть готові і їх можна буде подавати до столу.

Схожі рецепти