Манти у вигляді рибок
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви так само, як і я, любите манти і готові є їх і вдень і вночі, то ви теж будете раді поекспериментувати з їх формами. Сьогодні я пропоную мій варіант, як приготувати манти у вигляді рибок.
Приготувати манти у вигляді рибок не складніше, ніж звичайні манти. Тісто той же, начинка та же, єдине, що потрібно, це проявити фантазію. Манти у вигляді рибок особливо сподобаються дітям, для яких часом найголовніше зовнішній вигляд їжі, ніж її смак. А на смак манти будуть, як завжди, чудовими, в цьому можете не сумніватися. Отже, давайте приступати до приготування, мій детальний фоторецепт, а також відео.
- Вода - 120 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 2, 5 склянки
- Фарш для мантів - 200 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Фарш я підготувала заздалегідь: м'ясо пропустила через м'ясорубку разом з цибулею, додала сіль, перець. На цьому моменті я зупинятися не буду.
Для тесту в теплій воді розчиніть сіль і яйце, перемішайте.
Починайте вводити борошно, замішуючи тісто. Мені знадобилося 2, 5 склянки борошна для замісу тіста і ще трохи для розкочування.
Тісто вийшло м'яким і еластичним.
Розкачайте тісто тонко, товщиною приблизно 2 мм. За допомогою ножа для тесту виріжте овал.
Виріжте кружечки-очі, за допомогою шпажки сформуйте хвіст.
Покладіть фарш і подверніте тісто, сформувавши тіло рибки.
Варіть манти у вигляді рибки, як і будь-які інші манти, на пару. Але часу піде трохи більше, приблизно 40 хвилин, бо фаршу тут використовується більше, чим звичайно. Манти у вигляді рибки готові. Подавайте їх з улюбленим соусом. Смачного!