Маннік з сухофруктами
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як приготувати маннік з сухофруктами. Я дуже люблю цей рецепт. Випічка виходить ніжною і соковитою. Вся сім'я дуже любить цей пиріг. Він відмінно підходить для сніданку і полудня.
За бажанням в тісто разом з борошном можна додати розпушувач або соду, щоб пиріг був пишніше. Але у мене він і без того виходить досить високим.
Такий маннік можна спекти і в мультиварці. Пробуйте!
- Кефір - 1 Склянка (можна замінити кислим молоком)
- Крупа манна - 1 Склянка
- Цукровий пісок - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Куряче яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 110 грам (можна замінити маргарином)
- Чорнослив - 0, 5 склянки
- Ізюм - 0, 5 склянки
- Ванільний цукор - За смаком
Для початку займіться тестом. Склянка манної крупи залийте склянкою кефіру. Все добре перемішайте і залиште на 30 хвилин, щоб крупа розмокла. Якщо крупа виглядає сухуватою, можна додати ще трохи кефіру.
В окремий посуд розбийте 2 яйця. Туди ж засипте склянку цукрового піску. Добре збийте суміш виделкою або блендером і залиште цукор розчинятися.
Тим часом візьміть металеву емальований посуд і покладіть туди масло. Розтопіть його на слабкому вогні. Слідкуйте за тим, щоб масло не закипіло.
З'єднайте масло, яйця з цукром і манну крупу з кефіром в одній ємності. Туди ж відправте нарізану курагу та ізюм. Поступово в тісто введіть склянка борошна. Все добре перемішайте.
Форму для випічки змастіть вершковим маслом і викладіть туди тісто. Випікати маннік потрібно в духовці при температурі 190 градусів близько 40 хвилин. Перед подачею пиріг потрібно остудити. Зверху можна посипати його цукровою пудрою і прикрасити на свій розсуд.