Рецепт Мамалига з сулугуні фото

Мамалига з сулугуні
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Молочні продукти , Сир , Крупи
Вегетаріанське харчування
На обід
Гарячі страви , Мамалига
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Розповім вам, як приготувати мамалигу з сулугуні. Це як раз той випадок, коли каша злипається і перетворюється в коржик - і це добре, це так і повинно бути. Рекомендую спробувати всім, смачно!

Опис приготування:

Розповім, як приготувати мамалигу з сулугуні. Смачне, ситне і ароматне блюдо, яке, до того ж, і колір має приголомшливо сонячний, красивий і привітний. Від такого полудня не відмовляться ні дорослі гурмани, ні маленькі прівереди! Сир надає консистенції особливу шовковистість, так що вийде смачно, апетитно і легко! рекомендую спробувати!

  • Зерно зернових - 200 грам
  • Добре - 100 грам
  • Вода - 3 склянки
  • Спеції - За смаком
мамалига з сулугуні - фото крок 1
1. Воду доводимо до кипіння разом з сіллю і спеціями, потім зменшуємо вогонь і тонкою цівкою всипаємо крупу. Швидко помішувати, щоб не було грудок.
мамалига з сулугуні - фото крок 2
2. Варимо на дуже маленькому вогні приблизно півгодини під кришкою. Потім акуратно мокрою лопаткою отскребать трохи кашу зі стінок, перемішуємо, і ось тепер додамо подрібнений сир. Перемішаємо. Тепер маса стане густою і липкою, залишимо її ще на 10 хвилин.
мамалига з сулугуні - фото крок 3
3. А тепер вимкнемо вогонь, і нехай постоїть приблизно 15-20 хвилин, охолоне трохи. Тепер одним рухом перевертаємо каструлю - і мамалига до вас випаде в руки! Нарізаємо і подаємо її до столу!

Схожі рецепти