Мамалига з сулугуні
(покроковий рецепт з фото)
Розповім вам, як приготувати мамалигу з сулугуні. Це як раз той випадок, коли каша злипається і перетворюється в коржик - і це добре, це так і повинно бути. Рекомендую спробувати всім, смачно!
Розповім, як приготувати мамалигу з сулугуні. Смачне, ситне і ароматне блюдо, яке, до того ж, і колір має приголомшливо сонячний, красивий і привітний. Від такого полудня не відмовляться ні дорослі гурмани, ні маленькі прівереди! Сир надає консистенції особливу шовковистість, так що вийде смачно, апетитно і легко! рекомендую спробувати!
- Зерно зернових - 200 грам
- Добре - 100 грам
- Вода - 3 склянки
- Спеції - За смаком
1. Воду доводимо до кипіння разом з сіллю і спеціями, потім зменшуємо вогонь і тонкою цівкою всипаємо крупу. Швидко помішувати, щоб не було грудок.
2. Варимо на дуже маленькому вогні приблизно півгодини під кришкою. Потім акуратно мокрою лопаткою отскребать трохи кашу зі стінок, перемішуємо, і ось тепер додамо подрібнений сир. Перемішаємо. Тепер маса стане густою і липкою, залишимо її ще на 10 хвилин.
3. А тепер вимкнемо вогонь, і нехай постоїть приблизно 15-20 хвилин, охолоне трохи. Тепер одним рухом перевертаємо каструлю - і мамалига до вас випаде в руки! Нарізаємо і подаємо її до столу!