Рецепт Малиновий нектар фото

Малиновий нектар
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Малина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти сироїдіння
На полуденок
Напої , Соки
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 20 хв.

Малиновий сік без м'якоті називають нектаром і подають з медом - він надзвичайно корисний і смачний. Нектар відмінно очищає судини, має протизапальний ефект, перешкоджає застуд.

Опис приготування:

Напій містить вітамін С, який рекомендується заповнювати кожен день, так як він не накопичується в організмі. Але в сезон збору стиглої малини готувати такий нектар кожен день - проблема немає, якщо у вас є в наявності блендер.

  • Малина - 300 грам
  • Вода мінеральна - 150 мілілітрів
  • Цукор - 2 Ст. Ложки (або квітковий мед)
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
малиновий нектар - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти. Якщо ви готуєте нектар для всієї родини, але у кого-то з рідних алергія на мед, то замініть такий підсолоджувач цукром або сиропом стевії.
малиновий нектар - фото крок 2
Ягоди малини ретельно промийте в воді, висипте в чашу глека блендера. Якщо є вільний час, ягоди залийте злегка підсоленій водою і залиште їх там на 10-15 хвилин для видалення різної живності, якщо така присутня.
малиновий нектар - фото крок 3
Додайте в ємність цукор або квітковий мед за смаком, влийте лимонний сік. Сік підкреслить солодкість ягід, додасть напою виразну кислинку.
малиновий нектар - фото крок 4
Влийте мінеральну воду без газу або відфільтровану. Воду додавайте обов'язково, так як ягоди не виділяють велику кількість соку.
малиновий нектар - фото крок 5
Подрібніть все протягом 3-4 хвилин, використовуючи пульсуючий режим техніки. Після чого процідіть отриманий напій через ситечко, видаляючи макуха. З макухи ви можете приготувати ароматний чай, якщо заллєте його окропом.
малиновий нектар - фото крок 6
Розлийте малиновий нектар в стакани або чашки, прикрасьте за смаком і подавайте до столу відразу ж після приготування, поки в напої максимальну кількість вітаміну С.

Схожі рецепти