Малиновий нектар
(покроковий рецепт з фото)
Малиновий сік без м'якоті називають нектаром і подають з медом - він надзвичайно корисний і смачний. Нектар відмінно очищає судини, має протизапальний ефект, перешкоджає застуд.
Напій містить вітамін С, який рекомендується заповнювати кожен день, так як він не накопичується в організмі. Але в сезон збору стиглої малини готувати такий нектар кожен день - проблема немає, якщо у вас є в наявності блендер.
- Малина - 300 грам
- Вода мінеральна - 150 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки (або квітковий мед)
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
Підготуйте зазначені інгредієнти. Якщо ви готуєте нектар для всієї родини, але у кого-то з рідних алергія на мед, то замініть такий підсолоджувач цукром або сиропом стевії.
Ягоди малини ретельно промийте в воді, висипте в чашу глека блендера. Якщо є вільний час, ягоди залийте злегка підсоленій водою і залиште їх там на 10-15 хвилин для видалення різної живності, якщо така присутня.
Додайте в ємність цукор або квітковий мед за смаком, влийте лимонний сік. Сік підкреслить солодкість ягід, додасть напою виразну кислинку.
Влийте мінеральну воду без газу або відфільтровану. Воду додавайте обов'язково, так як ягоди не виділяють велику кількість соку.
Подрібніть все протягом 3-4 хвилин, використовуючи пульсуючий режим техніки. Після чого процідіть отриманий напій через ситечко, видаляючи макуха. З макухи ви можете приготувати ароматний чай, якщо заллєте його окропом.
Розлийте малиновий нектар в стакани або чашки, прикрасьте за смаком і подавайте до столу відразу ж після приготування, поки в напої максимальну кількість вітаміну С.