Абрикосовий нектар
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і барвистий абрикосовий нектар можна приготувати влітку, коли достигають ці фрукти. Його із задоволенням будуть пити дорослі і діти.
Немає нічого приємнішого, ніж насолодитися смачним абрикосовим нектаром, коли за вікном мете снігова завірюха. Аромат з баночки з такою заготівлею рознесеться по всій кухні і кожен захоче спробувати напій. Саме тому підготуйте його про запас, так як нектар можна підігріти і пити замість чаю в студені дні.
- Абрикоси - 0, 7 кілограма
- Вода - 800 мілілітрів
- Цукор - 100 грам
Підготуйте інгредієнти.
Абрикоси промийте у воді, розділіть навпіл і видаліть кісточки з фруктів.
Викладіть їх в каструлю, засипте цукровим піском.
Залийте теплу воду і помістіть ємність на плиту. Відваріть приблизно 15-20 хвилин, щоб від абрикосових половинок відокремилася шкірка і вони стали м'які.
За допомогою шумівки відкиньте м'якоть в миску, а компот залиште в каструлі, зменшивши нагрів до мінімального.
Протріть відварену м'якоть через ситечко.
Додайте її в киплячий компот, доведіть рідину до кипіння і проваріть близько 1 хвилини.
Обшпарте банки і кришки окропом або простерилизуйте яким-небудь іншим способом. Влийте в них абрикосовий нектар.
Закрутіть кришками ємність або законсервуйте за допомогою ключа для консервації. Остудіть і перенесіть на зберігання до зиязиках днів.