Рецепт Абрикосовий нектар фото

Абрикосовий нектар
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Фрукти, Абрикос
Вегетаріанське харчування
Літні
Заготовки

Смачний і барвистий абрикосовий нектар можна приготувати влітку, коли достигають ці фрукти. Його із задоволенням будуть пити дорослі і діти.

Немає нічого приємнішого, ніж насолодитися смачним абрикосовим нектаром, коли за вікном мете снігова завірюха. Аромат з баночки з такою заготівлею рознесеться по всій кухні і кожен захоче спробувати напій. Саме тому підготуйте його про запас, так як нектар можна підігріти і пити замість чаю в студені дні.

  • Абрикоси - 0, 7 кілограма
  • Вода - 800 мілілітрів
  • Цукор - 100 грам
абрикосовий нектар - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
абрикосовий нектар - фото крок 2
Абрикоси промийте у воді, розділіть навпіл і видаліть кісточки з фруктів.
абрикосовий нектар - фото крок 3
Викладіть їх в каструлю, засипте цукровим піском.
абрикосовий нектар - фото крок 4
Залийте теплу воду і помістіть ємність на плиту. Відваріть приблизно 15-20 хвилин, щоб від абрикосових половинок відокремилася шкірка і вони стали м'які.
абрикосовий нектар - фото крок 5
За допомогою шумівки відкиньте м'якоть в миску, а компот залиште в каструлі, зменшивши нагрів до мінімального.
абрикосовий нектар - фото крок 6
Протріть відварену м'якоть через ситечко.
абрикосовий нектар - фото крок 7
Додайте її в киплячий компот, доведіть рідину до кипіння і проваріть близько 1 хвилини.
абрикосовий нектар - фото крок 8
Обшпарте банки і кришки окропом або простерилизуйте яким-небудь іншим способом. Влийте в них абрикосовий нектар.
абрикосовий нектар - фото крок 9
Закрутіть кришками ємність або законсервуйте за допомогою ключа для консервації. Остудіть і перенесіть на зберігання до зиязиках днів.

Схожі рецепти