Рецепт Малиновий компот на зиму фото

Малиновий компот на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Малина
Страви без випічки
На полуденок
Заготовки , Напої , Компоти
Кількість порцій: 25-30
Час приготування: 40 хв.

Зараз саме час зайнятися заготовками. Пропоную дізнатися, як приготувати малиновий компот на зиму, щоб ваша сім'я могла побавитися корисним і ароматним напоєм в будні і свята.

Опис приготування:

Цей рецепт дивно простий. У ньому не потрібно годинами перебувати на кухні тільки заради того, щоб стерилізувати консервацію. Витративши зовсім небагато часу, ви будете дуже раді результату, коли взимку почнете відкривати банки з компотом і відчувати смак і запах свіжої малини. Такий напій зберігається цілу зиму при кімнатній температурі. Для цього рецепта дуже важливо взяти свіжу малину, адже вам варити її не доведеться. Переберія її, позбавивши від зайвого сміття, листочків. Попередньо належить помити і простерилізувати порожні банки, кришки для закупорювання.

  • Малина - 1, 5 кілограма
  • Вода - 6 літрів
  • Цукор - 900 грам
малиновий компот на зиму - фото крок 1
1. У підготовлені банки або бутлі розкладіть перебрані і помиті ягоди. Заповніть їх малиною не менше ніж на 1/3 ємності посуду. Чим більше буде ягід, тим смачніше вийде напій.
малиновий компот на зиму - фото крок 2
2. Поставте каструлю з водою на вогонь, всипте цукровий пісок і доведіть до кипіння. Потім варите цукор до повного розчинення, поки не утвориться сироп. Дотримуйтесь пропорцію 300 грам цукру на 2 літра води.
малиновий компот на зиму - фото крок 3
3. Залийте киплячим сиропом малину, розкладену по банкам. Накрийте кришками, прокип'яченому в воді. Засукайте машинкою. Переверніть банку кришкою вниз і гарненько укутайте ковдрою. Залиште в такому положенні до повного охолодження. От і все, компот готовий.

Схожі рецепти