Малинові пастилки
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не готували пастилу в домашніх умовах, обов'язково візьміть на озброєння цей рецепт. Неймовірно смачний, корисний і зовсім простий у приготуванні десерт для всієї родини.
Розповім вам, як приготувати малинову пастилу, але ви можете взяти будь-які ягоди, які любите. До речі, підійдуть не тільки свіжі, але і заморожені. Обов'язково рекомендую протирати пюре через сито перед тим, як сушити. Тоді пастила буде ніжнішою, а кісточки НЕ будуть псувати задоволення від десерту.
- Малина - 250 грам
- Цукор - 70 грам (за смаком)
- Рослинна олія - 1/2 чайних ложки
Ягоди вимийте і добре обсушити.
З'єднайте малину з цукром і подрібніть в пюре. Зручно використовувати для цього блендер.
Спробуйте пюре, при необхідності додайте ще цукру.
Протріть пюре через сито, щоб видалити кісточки.
Я буду сушити пастилу в сушарці. Піддон необхідно застелити пергаментом, вирізавши круг в центрі.
Щоб пастила добре знімалася, капніть трохи рослинного масла і як слід розподіліть за допомогою пензлика.
Невеликими порціями викладайте ягідне пюре на піддон. Розподіліть тонким, рівним шаром. Надішліть в сушарку, встановивши температуру 65 градусів.
Можна сушити пастилу і на деку в духовці.
Можна сушити пастилу і на деку в духовці.
Малинова пастила у мене була готова вже через 5 годин. Але все залежить від сушарки і від товщини шару. Готова пастила не повинна липнути або текти.
Я нарізаю пастилу невеликими смужками і скручую в рулетик. Зберігаю пастилу в холодильнику, в контейнері з щільною кришкою.