Маленькі котлетки по-київськи
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Сьогодні я підготувала рецепт для тих кулінарів, які не бояться і вміють робити складні страви. Хоча це гаряче блюдо багатьом знайоме, але я, наприклад, рідко його подаю на стіл. Цікаво і смачно.
Опис приготування:
Незважаючи на те, що котлетки готуються не на швидку руку, я все одно раджу спробувати їх. Обов'язково ознайомтеся з тим, як приготувати маленькі котлетки по-київськи. Зазвичай їх роблять великого розміру, але я засмажила дитячі порції. Для дорослих потрібно вибрати відразу 2 котлети на порцію.На гарнір підійде будь-який картопля.
- Куряче філе - 400 грам
- Гливи - 150 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Панірування пшеничне - 80 грам
- Борошно - 80 грам
- Рослинна олія - 300 мілілітрів
- Плавлений сирок - 0, 5 штуки
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 1 Ст. Ложка
- Червоний мелений перець - 0, 25 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 0, 25 чайних ложки
- Часник - 2 зубчики
- Зелень - 0, 5 пучка
Гливи промийте. Видаліть з грибів зайві нарости у корінців. Далі наріжте їх маленькими шматочками.
Обсмажте гриби на вершковому маслі з сіллю до рум'яного кольору.
Зелень промийте і дрібно нарубати.
Змішайте в мисці готові гливи з зеленню і пропущеним через чеснокодавку часником.
Куряче філе промийте і розділіть на 8 частин.
Кожну частину відбийте молоточком до тонкощі.
Холодний сирок натріть на крупній тертці до грибів із зеленню. Перемішайте інгредієнти. Начинка готова!
Викладіть начинку на філе. Також додайте по маленькому шматочку вершкового масла.
Вологими руками загорніть котлетки по-київськи так, щоб вони не розвалилися. Зовні промажьте все вироби перцями.
Котлети обваляйте в борошні.
У мисці збийте до легкої піни молоко з яйцем.
Кожну котлетку умочіть в яйці, а потім в панірувальних суміші.
Смажте котлети в рослинному маслі на середньому вогні до готовності, постійно їх перевертайте. Смачного!