Макаронні вироби «Puttaneska» з анчоусами
(покроковий рецепт з фото)
Про пасті можна говорити довго. Мабуть, до нескінченності. Але до чого ці розязика, коли так легко приготувати? У міру гостро, а скоріше просто пікантно, запашний.
Вишукане і одночасно просте в приготуванні блюдо - похвала від домашніх і гостей забезпечена! У рецепті використовують як солоні, так і свіжі анчоуси. Солоні анчоуси перед приготуванням соусу до пасти радять порізати на невеликі шматочки. У анчоуси багато жиру, тому соус з них виходить досить однорідним. Під час готування раби легко розпадається на шматочки і змішується з іншими продуктами. У готовий соус додають попередньо відварені макарони, перемішують і відразу подають до столу з тертим сиром і зеленню. До речі, європейський анчоус і азовська хамса - це одна і та ж риба.
- Спагеті - 250 грам
- Червона цибуля - 1/2 штуки
- Помідор черрі - 1-1, 5 склянки
- Курячий бульйон - 3/4 склянки
- Часник - 2 зубчики
- Анчоуси - 50 грам
- Базилік - 12 штук
- Пармезан тертий - 100 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
2. Нагрійте оливкову олію на сковороді, обсмажте подрібнену цибулю і половинки чері. Протушкувати овочі пару хвилин. Влийте бульйон і суміш анчоусів. Додайте сіль і перець за смаком.
4. Змішайте готову пасту (аль денте) з соусом з анчоусів, прикрасьте тертим сиром і базиліком. Подавайте до столу гарячим.