Рецепт Макаронні вироби «Puttaneska» з анчоусами фото

Макаронні вироби «Puttaneska» з анчоусами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Риба та морепродукти, Макарони, Анчоус, Маслини
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Макаронні вироби

Про пасті можна говорити довго. Мабуть, до нескінченності. Але до чого ці розязика, коли так легко приготувати? У міру гостро, а скоріше просто пікантно, запашний.

Вишукане і одночасно просте в приготуванні блюдо - похвала від домашніх і гостей забезпечена! У рецепті використовують як солоні, так і свіжі анчоуси. Солоні анчоуси перед приготуванням соусу до пасти радять порізати на невеликі шматочки. У анчоуси багато жиру, тому соус з них виходить досить однорідним. Під час готування раби легко розпадається на шматочки і змішується з іншими продуктами. У готовий соус додають попередньо відварені макарони, перемішують і відразу подають до столу з тертим сиром і зеленню. До речі, європейський анчоус і азовська хамса - це одна і та ж риба.

  • Спагеті - 250 грам
  • Червона цибуля - 1/2 штуки
  • Помідор черрі - 1-1, 5 склянки
  • Курячий бульйон - 3/4 склянки
  • Часник - 2 зубчики
  • Анчоуси - 50 грам
  • Базилік - 12 штук
  • Пармезан тертий - 100 грам
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
паста
2. Нагрійте оливкову олію на сковороді, обсмажте подрібнену цибулю і половинки чері. Протушкувати овочі пару хвилин. Влийте бульйон і суміш анчоусів. Додайте сіль і перець за смаком.
паста
4. Змішайте готову пасту (аль денте) з соусом з анчоусів, прикрасьте тертим сиром і базиліком. Подавайте до столу гарячим.

Схожі рецепти