Макаронні вироби «Маринара»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.
Паста "Маринара" - це базова італійська паста, яка має на увазі використання базових інгредієнтів: макаронні вироби, морепродукти і соус"Маринара" , при цьому в рамках цього поєднання допустимі варіанти.
Опис приготування:
Приготувати пасту"Маринара" дуже просто, до того ж це дуже швидко, для 30 хвилин смачний італійський вечеря буде диміти на вашому столі, а як його приготувати, детально розказано в покрокових рекомендаціях до рецептом.
- Спагеті - 200 грам (з розрахунку 100 грам на одну порцію)
- Мідії - 450 грам (морожені в стулках)
- Томатна пасату - 300 грам (або польпа)
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Біле сухе вино - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка (за смаком)
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Італійські трави - 1 Чайна ложка (базилік, орегано, чебрець)
- Пармезан - 30 грам (для подачі)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Насамперед поставте кип'ятити воду з достатньою кількістю води для відварювання спагетті. Налийте в сковороду 2 столові ложки оливкової олії.
Викладіть на сковороду заморожені мідії в стулках, відтавати їх не треба, прогрейте, поки не відкриються стулки.
Перекладіть мідії на блюдо.
Утворився від мідій бульйон зливати не треба, на його основі готується соус.
Подрібніть блендером томати без шкірки у власному соку, краще брати готову"томатну польпу" або"пасат" .
Влийте томатну пасат на сковороду, provara 2-3 хвилини.
Додайте орегано, базилік, чебрець і ще проваріть кілька хвилин.
Додайте дві столові ложки оливкової олії.
Влийте біле сухе вино, проваріть хвилин п'ять, щоб пари алкоголю випарувалися.
Подрібніть очищений від насіння гіркий перець, кількість перцю візьміть за смаком, від 1/3 до цілого перчика. Покладіть перець в соус, приправити сіллю, додайте чайну ложку цукру для збалансованості смаку.
В цей час повинна закипіти вода в каструлі, посоліть і відваріть спагетті до готовності відповідно до вказівок на упаковці. З готових спагетті злийте воду, промивати їх не слід.
Перекладіть мідії в готовий соус"Маринара" , накрийте кришкою і добре прогрійте, хвилин 5, не більше, щоб мідії не стали"гуязиками" .
Подавайте пасту"Маринара" з мідіями, посипавши натертим на тертці пармезаном. Це дуже смачно, рекомендую від душі!