Макаронні вироби «Карбонара» з шинкою і вершками
(покроковий рецепт з фото)
Паста «Карбонара» - одне з найпростіших і одночасно смачних страв. Зробити таку можна лише за півгодини. Розповідаю, як приготувати пасту «Карбонара» з шинкою і вершками.
Паста «Карбонара» - відмінне блюдо для сімейної вечері. Таку подають у всіх кафе або ресторанах. Але тільки домашня паста буде дійсно смачною. Не скупіться на шинку або бекон, вони надають не тільки смак, але і аромат. А ось пасту можна використовувати будь-яких видів, що у вас є або любите.
- Спагеті - 450 грам
- Шинка - 800 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Гриби - 450 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Курячий бульйон - 200 мілілітрів
- Пармезан - 2 Ст. Ложки
- Вершки - 420 грам
- Мускатний горіх - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
- Петрушка - За смаком
1
Окремо відваріть пасту в підсоленій воді, потім відкиньте її на сито і залиште осторонь.
2
Сковороду відправте на вогонь. Шинку наріжте невеликими шматочками, викладіть в сковороду. Обсмажуйте до золотистої скоринки і перекладіть на паперову серветку.
3
Очистіть цибулину і зубчики часнику, наріжте їх дрібно. Гриби наріжте тонкими шматочками.
4
Злийте жир зі сковороди, залиште приблизно 1 столову ложку і розігрійте, потім додайте цибулю і часник.
5
Додайте гриби і обсмажте їх до випаровування рідини, приберіть зі сковороди.
6
В окремій сковороді розтопіть вершкове масло, відразу всипте борошно і перемішайте, обсмажуйте 1-2 хвилини.
7
Влийте курячий бульйон, потім вершки і весь час перемішуйте лопаткою, щоб не було грудочок.
8
Коли вміст злегка загусне, додайте тертий сир і мускатний горіх, викладіть в сковороду спагетті, гриби і шинку, прогрійте кілька хвилин.
9
Розкладіть блюдо по тарілках і відразу подавайте до столу, поки паста ще гаряча, прикрасьте петрушкою.