Рецепт Макаронні вироби «Карбонара» з шинкою і вершками фото

Макаронні вироби «Карбонара» з шинкою і вершками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо, Субпродукти, Молочні продукти, Вершки, Макарони, Шинка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку
Гарячі страви, Макаронні вироби, Карбонара

Паста «Карбонара» - одне з найпростіших і одночасно смачних страв. Зробити таку можна лише за півгодини. Розповідаю, як приготувати пасту «Карбонара» з шинкою і вершками.

Паста «Карбонара» - відмінне блюдо для сімейної вечері. Таку подають у всіх кафе або ресторанах. Але тільки домашня паста буде дійсно смачною. Не скупіться на шинку або бекон, вони надають не тільки смак, але і аромат. А ось пасту можна використовувати будь-яких видів, що у вас є або любите.

  • Спагеті - 450 грам
  • Шинка - 800 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Гриби - 450 грам
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Курячий бульйон - 200 мілілітрів
  • Пармезан - 2 Ст. Ложки
  • Вершки - 420 грам
  • Мускатний горіх - За смаком
  • Сіль, перець - За смаком
  • Петрушка - За смаком
1
Окремо відваріть пасту в підсоленій воді, потім відкиньте її на сито і залиште осторонь.
2
Сковороду відправте на вогонь. Шинку наріжте невеликими шматочками, викладіть в сковороду. Обсмажуйте до золотистої скоринки і перекладіть на паперову серветку.
3
Очистіть цибулину і зубчики часнику, наріжте їх дрібно. Гриби наріжте тонкими шматочками.
4
Злийте жир зі сковороди, залиште приблизно 1 столову ложку і розігрійте, потім додайте цибулю і часник.
5
Додайте гриби і обсмажте їх до випаровування рідини, приберіть зі сковороди.
6
В окремій сковороді розтопіть вершкове масло, відразу всипте борошно і перемішайте, обсмажуйте 1-2 хвилини.
7
Влийте курячий бульйон, потім вершки і весь час перемішуйте лопаткою, щоб не було грудочок.
8
Коли вміст злегка загусне, додайте тертий сир і мускатний горіх, викладіть в сковороду спагетті, гриби і шинку, прогрійте кілька хвилин.
9
Розкладіть блюдо по тарілках і відразу подавайте до столу, поки паста ще гаряча, прикрасьте петрушкою.

Схожі рецепти