Макаронні вироби «Карбонара» з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви вирішили поласувати італійською кухнею, але ще не знаєте, що саме хочете приготувати, придивіться до цього дуже вишуканому і смачному варіанту пасти "карбонара" з вершками.
Перед вами просто приголомшливий рецепт приготування спагетті, відварених до стану аль денте з білим соусом карбонара. Соус зроблений з шинки, яєць, сиру пармезану і вершків, був винайдений італійськими кухарями в середині ХХ століття. Досить просте в приготуванні блюдо володіє невимовним смаком, стане чудовим варіантом для затишного сімейного вечері.
- Спагеті - 300 грам
- Копчена грудинка - 250 грам (або шинка)
- Часник - 2 зубчики
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Вершки густі - 200 грам
- Яйця курячі - 3-4 штук
- Сир твердий - 50 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
2. Часник очистіть і дрібно наріжте. Відокремте жовтки від білків. Збийте жовтки з вершками за допомогою вилки. Візьміть сковорідку, розжарити її. Налийте оливкова олія, розігрійте його. Додайте часник і копчене м'ясо, обсмажте протягом 3-4 хвилин постійно помішуючи. Поставте варитися спагетті в підсоленій воді. З'єднайте грудинку з вершками і жовтками, додайте сир. Ретельно заважайте в окремій ємності. Вилийте продукти назад на сковорідку, протримаєте їх на вогні буквально пару хвилин, поки соус не загусне.