Макаронні вироби «Карбонара» класична
(покроковий рецепт з фото)
Щоб насолодитися одним з найбільш відомих італійських страв, не обов'язково йти в італійський ресторан. Пасту "карбонара" дуже легко приготувати вдома за уязика, що всі інгредієнти у вас є.
З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати пасту "карбонара" класичну і зможете приготувати це знамените італійське блюдо у себе вдома, на рідній кухні. Рецепт нескладний і блюдо готується дуже швидко, опис процесу займає практично стільки ж часу, скільки готується страва
- Спагеті або лінгвіні - 400 грам
- Бекон - 150-200 грам
- Яйця - 4 штуки
- Пармезан - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (велика)
- Часник - 4-6 зубчиків
- Біле сухе вино або бульйон - 1 Склянка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Зелень - 50 грам (базилік, петрушка)
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Вершкове масло - 50 грам
Очистимо і дрібно нарізаємо цибулю і відправляємо його на сковороду обсмажувати на середньому вогні хвилин 4-5.
Вода в каструлі закипіла, відварюємо спагетті або лінгвіні по інструкції на упаковці. Важливо не переварити пасту!
Ставимо сковороду на сильний вогонь і наливаємо вино або бульйон і випаровуємо пару хвилин.
У миску натираємо пармезан, трохи залишимо для прикраси блюда. Додамо жовтки і дрібно нарізану зелень.
Зціджуємо воду зі спагеті, відправимо їх назад в каструлю і додамо яєчно-сирну суміш.
Ретельно перемішуємо, додаємо чорний мелений перець і ще раз перемішати.