Мадлен
(покроковий рецепт з фото)
Є такий відомий французький десерт - мадлен. Складно назвати це тістечком, але і на печиво воно не схоже. Zaintrigovanи? Тоді давайте швидше приступимо до готування!
Це дуже смачне, легке і ароматне печиво. Готується воно дуже швидко і користується незмінним успіхом. Про ці печеньки або тістечок написано дуже багато, рецепти теж різняться, я перепробувала більше 10 і ось знайшла найсмачніший. Він виходить з хрусткою скоринкою, ніжним по консистенції і ароматним. Рекомендую всім один раз спробувати і ви відразу зрозумієте, про що я пишу.
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйця курячі - 2 штуки
- Цукор - 1/3 склянки
- Лимон - 1 штука
- Ванільний цукор - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки

1. У сотейнику на водяній бані розтопіть вершкове масло і дайте охолонути.

2. Тим часом збийте яйця цукром до пишної піни і збільшення маси вдвічі.

3. Як тільки цукор розчиниться, додайте ванільний екстракт.

4. Натріть цедру лимона і додайте в збиті яйця, а також через сито всипте борошно.

5. У якісно перемішане тісто тонкої струнку влийте охолоджене до кімнатної температури розтоплене вершкове масло. Перемішайте.

6. Змастіть формочки маслом, щоб уникнути прилипання і заповніть їх тестом.

7. Випікайте тістечка в розігрітій до 180-200 градусів духовці 10-15 хвилин, поки вони не будуть купувати золотистий рум'янець. Приємного чаювання!