Рецепт М'ятні пряники фото

М'ятні пряники
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка, Пряники

М'ятні пряники готуються з тіста, в яке додають м'ятну есенцію. Такі пряники стануть чудовим подарунком до нового року. Для гостроти відчуттів можна додати в пряники або на пряники імбир.

М'ятні пряники готувати дуже просто. Єдине - знадобляться спеції і коричневий цукор. Але це не біда - коричневий цукор завжди можна замінити білим, а спеціями поділіться з подругою, вірніше, попросіть взамін на кілька готових пряників. Готуємо тісто, ліпимо пряники і запікаємо в гарячій духовці 15 хвилин.

  • Борошно - 2 1/4 склянки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Обкладинка - 2 чайних ложки
  • Гвоздика подрібнена - 1/4 чайних ложки
  • Мускатний горіх подрібнений - 1/4 чайних ложки
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Цукор тростинний - 1 Склянка
  • Яйце - 1 штука
  • Масло рослинне - 1/4 склянки
  • М'ятна есенція - 4-5 капель
  • Мед - 2 Ст. Ложки
м'ятні пряники - фото крок 1
1. В першу чергу нам треба змішати інгредієнти. У високій мисці змішуємо масло рослинне, яйце, коричневий цукор, мідь, м'ятну есенцію, збиваємо до однорідності. В іншій мисці - борошно, сіль, розпушувач, корицю, гвоздику, мускатний горіх. Духовку включаємо нагріватися на 180 градусів. Застеляємо два дека пергаментним папером.
м'ятні пряники - фото крок 2
2. Якщо тісто вийшло занадто липке - додайте борошна. Воно повинно бути еластичним і не липнути. Розділити тісто на дві частини, з кожної скачайте ковбаски і поріжте на шматочки. З шматочків зліпити кульки, кожен кульку обваляйте в цукрі і пріплюсніте рукою. Якщо бажаєте і якщо маєте в своєму розпорядженні карамелізований імбиром, можете присипати прянички перед випічкою. Викладіть пряники на пергамент. Відправляйте в гарячу духовку на 12-15 хвилин.
м'ятні пряники - фото крок 3
3. От і все - м'ятні пряники готові! нехай охолонуть. Потім перев'яжіть яскравою стрічкою і йдіть в гості! приємного!

Схожі рецепти