Архангельські пряники
(покроковий рецепт з фото)
Архангельські козули - прикраса будь-якого свята. Однаково добре вони виглядають і на різдвяному столі, і на ялинці. Козулі славляться своїм розписом, займатися якою можна всією сім'єю. Приступимо!
Готувати козули абсолютно не складно, єдине, козули необхідно почати готувати за 4-5 днів до свята так, як тісто доведеться залишити в холодильнику на 4 дня. Тісто приготуємо на основі цукрового карамелі, спецій і пшеничного борошна, а готові вироби прикрасимо білкової глазур'ю. Приступимо!
- Цукор - 250 грам
- Вода - 1 Склянка
- Вершкове масло - 50 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Оцет або лимонний сік - 1-2 Ст. Ложок (для погашення соди)
- Імбир, гвоздика, мускатний горіх - 1 Чайна ложка
- Борошно - 4 склянки
- Яєчний білок - 1 штука (для глазурі)
- Цукрова пудра - 100 грам (для глазурі)
1
Приблизно 100 г цукру обсмажте в сухій сковороді або каструлі на середньому вогні, постійно помішуючи, в karamelezatsii.
2
У карамелезірованний цукор влийте киплячу воду, перемішайте і додайте цукор, що залишився. Доведіть до кипіння і варіть протягом декількох хвилин. Зніміть з вогню.
3
Вершкове масло розтопіть.
4
У великій мисці змішайте борошно, спеції, додайте погашену лимонним соком або оцтом соду.
5
Додайте в борошно топлений цукор, перемішайте до однорідної маси. Має вийти м'яке, липке тісто.
6
Готове тісто для козуль оберніть харчовою плівкою і покладіть в холодильник на 4 дня.
7
Деко застеліть пергаментом і викладіть на нього козуль.
8
Випікайте козули в розігрітій до 190 градусів духовці протягом 10-12 хвилин.
9
Готові козули відставте до охолодження і приготуйте глазур. Для цього збийте білок (не доводьте до піни), додайте пудру. Глазур викладіть в тонкий пакет, зріжте кінчик і розмалюйте козули.
10
Архангельські козули готові!
Смачного!
Смачного!