Домашні пряники
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний десерт для всієї родини, для частування друзів і навіть подарунка. Якщо вам цікаво, як приготувати домашні пряники, то пропоную простий і смачний рецепт. Роблю пряники у формі чоловічків.
Погодьтеся, що, побачивши такі пряники, кожен захоче спробувати їх на смак. При бажанні їх можна прикрасити глазур'ю, кондитерської посипкою і іншими їстівними прикрасами. Особливо такі сподобаються дітям, тим більше, що їх можна залучити до процесу прикраси. До столу випічку подають вже остигнула.
- Борошно - 3 склянки
- Імбир мелений - 2 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 170 грам
- Цукор - 4-6 Ст. Ложок
- Яйця - 1 штука
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
1
У миску просійте пшеничну муку, мелений імбир, корицю, соду, мускатний горіх, сіль, перемішайте інгредієнти.
2
М'яке вершкове масло змішайте з цукром і збийте міксером до утворення пухнастої маси. Додайте яйця, ваніль і ще раз перемішайте.
3
Порційно всипати борошно до маслу і весь час перемішуйте, щоб вийшло правильне тісто.
4
Перекладіть його на стіл і сформуйте коржик, оберніть її харчовою плівкою і відправте в холодильник мінімум на 4 годину, а краще на цілу ніч.
5
Розкачайте тісто в пласт товщиною 0, 6 міліметрів. За допомогою формочки виріжте пряникових чоловічків.
6
Перекладіть пряники на деко з пергаментом і випікайте в розігрітій до 175 градусів духовці 8-10 хвилин.
7
Перекладіть пряники на решітку для охолодження, а потім вже остиглі пряники прикрасьте глазур'ю.
8
Подавайте до столу випічку остигнула або зберігайте в контейнері з щільно закривається кришкою до 7 днів.