Пряники домашні
(покроковий рецепт з фото)
Жоден пряник, куплений в магазині не зрівнятися з смачним і ароматним пряником, приготованим своїми руками! !! Сьогодні ми займемося домашньою випічкою! !!
Якщо ви ще не знаєте, як приготувати пряники домашні, тоді я розповім вам про це. Звичайно, пряники можна купити і в магазині, так ви заощадите час і сили, але це буде зовсім не те, адже тільки власноруч приготована випічка виходить по-справжньому смачною як в дитинстві. Я пропоную на ваш розгляд класичний рецепт домашніх пряників, за яким готувала і моя бабуся, і мама, тепер ось і я готую. Сподіваюся, що і вам такі прянички теж сподобаються! приступимо!
- Кефір - 1 Склянка
- Цукор - 1, 5 склянки(1 - в тісто, 0, 5 для глазурі)
- Масло рослинне - 1 Склянка
- Борошно - 6 склянок
- Какао порошок - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука (жовток - в тісто, білок - в глазур)
- Сода - 1 Чайна ложка (гасити оцтом)
У глибоку миску наливаємо кефір, додаємо стакан олії і цукру, перемішуємо. Насипаємо какао, додаємо соду погашену оцтом і яєчний жовток, змішуємо все до утворення однорідної маси.
Тепер ми поступово додаємо борошно і замішуємо густе і еластичне тісто.
З приготованого тесту формуємо невеликі кульки, викладаємо їх на деко, змащений маслом.
Ставимо деко в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо пряники 35-45 хвилин. Ну а ми тим часом приготуємо глазур: яєчний білок збиваємо до утворення густої піни, всипаємо пів склянки цукру, продовжуємо збивати.
Викладаємо готові пряники в каструлю або глибоку миску, а зверху кладемо приготовлену глазур.
Перемішуємо і чекаємо, поки глазур повністю застигне. Ось тепер пряники можна подавати до столу. Смачного!