Домашні пряники глазуровані
(покроковий рецепт з фото)
Раджу дізнатися, як приготувати домашні пряники глазуровані на сметані, адже вони відмінно підходять в якості частування до чаювання. У поєднанні з чаєм, кави або теплим молоком пряники тануть у роті!
Особливістю цих пряників є глазур, яка після застигання утворює на поверхні пряників тонку солодку плівку. Приготувати глазур дуже просто: досить змішати цукрову пудру і молоко в правильній пропорції і нанести її на випічку. Щоб приготувати більш корисні пряники, можете замінити білий цукор тростинним, але обов'язково візьміть жирну сметану, завдяки їй тісто вийде смачним, досить пружним і буде тримати форму. Ви можете використовувати не тільки стакан для формування пряників, але і розрізати пласт тесту на ромбики звичайним ножем.
- Борошно - 500 грам
- Крем 26% - 400 грам
- Цукор - 200 грам
- Молоко - 50 грам
- Цукрова пудра - 200 грам
- Жовток - 2 штуки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Лимонна кислота - 1 щіпка
1. Сметану змішайте з цукром, лимонною кислотою, курячими жовтками і розпушувачем. Додайте просіяне борошно і замісити тісто - воно вийде остаточно липким.
2. Накрийте тісто плівкою і залиште на 3 години при кімнатній температурі для відпочинку. На присипаної борошном поверхні розділіть тісто на дві частини і кожну розкачати в пласт товщиною 7 мм. Виріжте пряники за допомогою склянки, формочок або ножа.
3. Викладіть заготовки пряників на деко, покритий пергаментом. Випікайте пряники в розігрітій до 20 градусів духовці 18 хвилин. Повністю остудіть пряники на деку. Для глазурі перемішайте до однорідності молоко і цукрову пудру.
4. Пряники викладіть у велику посуд, залийте їх глазур'ю і перемішайте, щоб все пряники вкрилися глазур'ю. Викладіть пряники для висихання на силіконовий килимок або пергамент. Смачного!