Глазуровані пряники своїми руками
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні пропоную згадати дитинство і зробити улюблені ласощі всіх школярів. Розповім, як приготувати глазуровані пряники своїми руками. Вони солодкі, ароматні і дуже смачні.
Навіщо купувати пряники, якщо їх можна зробити самостійно? Вони нічим не поступаються покупним, а глазур можна зробити не тільки білу, а й кольорову або з різними смаками. Цей рецепт розрахований на велику кількість, так що такого ласощі вистачить на всіх. Особливо актуальним буде такий десерт напередодні новорічних свят.
- Борошно - 7 склянок
- Цукровий пісок - 500 грам
- Кефір - 0, 5 L
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 3 штуки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Топлений качиний жир - 100 мілілітрів
- Цукрова пудра - 1, 5-2 склянки
1. Відділяю жовтки від білків, останні розміщую в холодильник. Жовтки змішую з кефіром, дріжджами, цукром і содою.
2. Підігрівають жир і вливаю його до продуктів в миску, перемішую ложкою або виделкою.
3. Борошно просівають і додаю в миску порційно (можливо знадобиться трохи менше). Замішую еластичне і м'яке тісто.
4. Розкочую тісто завтовшки близько 1 см, склянкою або формами вирізаю кружечки.
5. Деко застеляють пергаментом і викладаю заготовки, відправляю в розігрітий до 200 градусів духовку на 25 хвилин, важливо не пересушити їх.
6. Для глазурі: в чашу міксера додаю охолоджені білки і всипав цукрову пудру, збиваю до білого кольору.
7. Готові пряники відразу ж перекладаю в миску і вливаю до них глазур, перемішую, щоб кожен покрився глазур'ю.
8. Піднос або стіл накриваю харчовою плівкою і викладаю пряники, що залишилася по стінках чаші глазур пензликом збираю і ще раз змащую пряники. Залишаю до повного застигання.
9. Глазуровані пряники подаю до столу, також їх можна упакувати, як подарунки.