Домашні глазуровані сирки
(покроковий рецепт з фото)
Неможливо встояти, щоб не купити в магазині глазурованих сирків, проходячи повз них. Тому я хочу поділитися, як приготувати глазуровані сирки будинку з сиру, буде смачніше і корисніше.
Сир можна взяти будь-якої жирності. Форму для сирка теж виберіть будь-яку. Чим вона менша, тим швидше застигне десерт і можна буде їм поласувати.
Зберігайте його в холодильнику. Краще відразу не нарізати всі, а відрізати від цілого шматочка порційно, так сирок довше збережеться.
- Сир - 500 грам
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 100 грам
- Молоко - 250 мілілітрів (д помадка)
- Картопляний крохмаль - 1 Ст. Ложка (д помадка)
- Какао - 3 Ст. Ложки (д помадка)
- Желатин - 15 грам (д помадка)
- Олія - 15 грам (д помадка)
- Цукор - 100 грам (д помадка)
1. Желатин залийте водою кімнатної температури і залиште, щоб він набухав.
2. Сир перебейте в блендері, щоб він став кремообразний, ніжний.
3. 4 білка збийте в густу піну. Після цього додайте ваніль і частинами вводите цукор, Не виключаю міксер. Збивайте до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться.
4. У білки декількома прийомами вводите перебитий сир. Перемішуйте міксером на високій швидкості не менше 5 хвилин.
5. Прямокутну форму застеліть пергаментом і викладіть туди крем. Рівне розподіліть по всій формі і трохи нею постукайте, щоб вирівняти масу. Поставте форму в гарячу духовку, розігріту до 180 градусів, з 15 хвилин.
6. Для приготування помадки в молоко відправте желатин і варіть його до повного розчинення. Потім Відведіть туди цукор, крохмаль, какао і 4 жовтка, зменшіть вогонь. Помішуйте масу віночком до загусання.
7. Коли помадка загусла і грудочки розчинилися, додайте шматочок вершкового масла і поставте, щоб вона повністю охолола.
8. Вийміть запечений сир з форми і поставте охолоджуватися. Форму з усіх боків оберніть харчовою плівкою і вилийте в неї половину шоколадної помадки. Розрівняйте.
9. Сир розріжте на 2 частини і перекладіть у форму, а зверху вилийте помадку і розрівняйте. Надішліть все в холодильник на 2 годину.
10. Вийміть сирок з форми, відокремте від плівки і наріжте зручними шматочками. Готово