Глазуровані сирки
(покроковий рецепт з фото)
Для дітей і дорослих домашні сирки з шоколадною глазур'ю - це відмінний сніданок, десерт або просто насолода до чаю. Дивіться рецепт - і готуйте вдома таку смакоту!
Глазуровані сирки робляться просто, але приготування займе час: адже потрібно, щоб сирки добре застигли перед глазурування. Для приготування сирків глазурованих я беру нежирний (0%) сир магазинний, НЕ розсипчастий, а брикетами. До речі, можете в сирну масу додати сухофруктів або горішків.
- Сир - 360 грам
- Цукор - 100 грам
- Масло слівочоное - 120 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Шоколад - 60 грам
Цукор подрібніть в пудру. Сир протріть через сито або просто збийте з допомогою міксера в однорідну масу.
Розм'якшене вершкове масло (зовсім м'яке, має полежати деякий час при кімнатній температурі) збийте міксером. Потім змішайте масло з сиром, додайте цукрову пудру.
Додайте ванілін.
Приготуйте квадратики з фольги 16 з 16 см.
Сформуйте сирки. Покладіть сирки на фольгу, загорніть, як конфетті. Покладіть в морозилку, щоб вони трохи застигли.
Розтопіть шоколад на водяній бані, додасте вершкове масло. Дістаньте сирки з морозилки, умочіть в шоколадну глазур (я робила в два етапи). Можете спробувати використовувати кулінарну пензлик. Приберіть в холодильник на кілька годин (краще на ніч).
Чим акуратніше зробите сам сирок, тим красивіше буде і кінцевий результат. Згодом і від магазинних неможливо буде відрізнити! Смачного!