Рецепт Бабусині пряники фото

Бабусині пряники
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Яйця, Мед
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей
Випічка, Пряники

Ароматні пряники, як їх готувала бабуся, тепер і на вашому столі! Смачне тісто з горішками і джемом - від таких пряників ніхто не відязикаться, рекомендую на замітку рецепт приготування!

Люблю робити такі пряники з абрикосовим джемом, але з яблучним або будь-яким іншим на ваш смак теж можна зробити. Тільки вибирайте, щоб джем був густий і не розтікся. Також, для приготування бабусиних пряників візьміть спецій по чайній ложці - особливо кориці і гвоздики. Якщо ви хочете, щоб пряник була темнішою на колір, додайте в тісто на етапі замісу обсмажений коричневий цукор.

  • Борошно - 2 склянки
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Мед - 150 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Мигдаль - 50 грам
  • Обкладинка, гвоздика - За смаком
  • Джем - За смаком
бабусині пряники - фото крок 1
У миску розбийте яйце, додайте цукор.
бабусині пряники - фото крок 2
Розітріть гарненько.
бабусині пряники - фото крок 3
Додайте мед, корицю, гвоздику, соду.
бабусині пряники - фото крок 4
Все перемішайте і поступово додайте борошно.
бабусині пряники - фото крок 5
Замісити тісто.
бабусині пряники - фото крок 6
Розігрійте духовку до 180 З. Форму змастіть маслом і посипте панірувальними сухарями.
бабусині пряники - фото крок 7
У форму викладіть і розрівняйте тісто, щоб випекли рівно по можливості.
бабусині пряники - фото крок 8
Мигдаль поріжте дрібно, можете навіть в блендері подрібнити, тільки не перетворюйте в крихту. Посипте мигдалем тісто.
бабусині пряники - фото крок 9
Випікайте в розігрітій до 180 С духовці 25 хвилин. В кінці можете посипати пряник коричневим цукром, щоб скоринка була рум'яна.
бабусині пряники - фото крок 10
Дайте пряники трохи охолонути, потім розріжте її навпіл і змастіть абрикосовим джемом.
бабусині пряники - фото крок 11
Потім знову накрийте пряники і можете порізати її на порційні шматочки.
бабусині пряники - фото крок 12
Готові бабусині пряники подавайте до чаю або кави, за бажанням присипте цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти