Бабусині пряники
(покроковий рецепт з фото)
Ароматні пряники, як їх готувала бабуся, тепер і на вашому столі! Смачне тісто з горішками і джемом - від таких пряників ніхто не відязикаться, рекомендую на замітку рецепт приготування!
Люблю робити такі пряники з абрикосовим джемом, але з яблучним або будь-яким іншим на ваш смак теж можна зробити. Тільки вибирайте, щоб джем був густий і не розтікся. Також, для приготування бабусиних пряників візьміть спецій по чайній ложці - особливо кориці і гвоздики. Якщо ви хочете, щоб пряник була темнішою на колір, додайте в тісто на етапі замісу обсмажений коричневий цукор.
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Мед - 150 грам
- Яйце - 1 штука
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Мигдаль - 50 грам
- Обкладинка, гвоздика - За смаком
- Джем - За смаком

У миску розбийте яйце, додайте цукор.

Розітріть гарненько.

Додайте мед, корицю, гвоздику, соду.

Все перемішайте і поступово додайте борошно.

Замісити тісто.

Розігрійте духовку до 180 З. Форму змастіть маслом і посипте панірувальними сухарями.

У форму викладіть і розрівняйте тісто, щоб випекли рівно по можливості.

Мигдаль поріжте дрібно, можете навіть в блендері подрібнити, тільки не перетворюйте в крихту. Посипте мигдалем тісто.

Випікайте в розігрітій до 180 С духовці 25 хвилин. В кінці можете посипати пряник коричневим цукром, щоб скоринка була рум'яна.

Дайте пряники трохи охолонути, потім розріжте її навпіл і змастіть абрикосовим джемом.

Потім знову накрийте пряники і можете порізати її на порційні шматочки.

Готові бабусині пряники подавайте до чаю або кави, за бажанням присипте цукровою пудрою. Смачного!