М'ясо, запечене в рукаві
(покроковий рецепт з фото)
Розповідаю дуже простий варіант, як приготувати м'ясо, запечене в рукаві. За цим рецептом м'ясо виходить неймовірно ніжним, соковитим і апетитним, тому що готується у власному соку.
Дуже часто використовую рукав для запікання м'яса, птиці (особливо цілої курки), а також всіляких м'ясних рулетів і навіть овочів. Саме завдяки рукаву м'ясо складно пережарити, чого не скажеш про приготування на сковороді або в фользі.
- Яловичина без кістки - 0, 5 кілограма
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
- Спеції до м'яса - За смаком
1. М'ясо мою і витираю насухо серветками, в миску кладу сіль, перець і готову упаковку спецій для м'яса, натираю отриманою масою яловичину. Розміщую м'ясо в рукав, щільно зав'язую останній з двох сторін.
2. Яловичину в рукаві укладаю в жаротривку форму для випічки, відправляю м'ясо в холодну духову шафу, виставляю температуру в 200 градусів, випікаю близько 1 годину.
3. За десять хвилин до готовності дістаю форму і розрізаю рукав, щоб вийшла ледве рум'яна кірочка.
4. М'ясо подаю з будь-яким соусом (у мене був звичайний кетчуп) а також з декількома скибочками чорного хліба.