Рецепт М'ясо з lisichkami фото

М'ясо з lisichkami
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо, Гриби, Лісіцкі
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, Святковий обід, Сімейна вечеря
Гарячі страви

М'ясо з lisichkami - святкове блюдо мого дитинства. У моїх краях влітку і восени лисичок було хоч греблю гати, а ось з м'ясом було складніше. Сьогодні ж складніше з лисичками, тому блюдо залишилося святковим.

М'ясо з lisichkami - це шалено смачна страва! Даний рецепт розповість вам, як приготувати м'ясо з лисичками максимально просто і смачно. Відразу хочу додати, що під час приготування нашого страви, можна встигнути приготувати і ще одне. Після того як лисички зваряться, залишається бульйон. Ось його якраз і можна використовувати для приготування смачного супу, або ж на його основі можна приготувати чудовий соус з приємним грибним присмаком. Хоча на перший раз краще не відволікайтеся і приготуйте тільки основне блюдо.

Рецепт м'яса з лисичками я успадкував ще від своїх батьків. Я виріс у невеликому білоруському селі, в Гомельській області, і лисичок з липня по вересень у нас завжди було дуже багато. З м'ясом за радянських часів в селах було набагато складніше, тому м'ясо з лисичками ми готували нечасто. Але коли готували - їли завжди з величезним задоволенням.

Бажаю і вам насолодитися цією стравою

  • Лісіцкі - 450 грам
  • М'ясо - 1300 грам (яловичина, свинина або телятина)
  • Заморожений горошок - 300 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Біле сухе вино - 1 Склянка
  • Оливкова олія - 1-3 Ст. Ложок
  • Сіль, перець - - За смаком
м'ясо з lisichkami - фото крок 1
Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
м'ясо з lisichkami - фото крок 2
Лісіцкі очистилися, промиваємо і кладемо в каструлю з водою.
м'ясо з lisichkami - фото крок 3
Каструлю ставимо на середній вогонь, воду солимо, доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і Томім лисички протягом 45 хвилин.
м'ясо з lisichkami - фото крок 4
М'ясо промиваємо, просушуємо паперовим рушником і нарізаємо кубиками. Зі стороною приблизно 1-1, 5 см.
м'ясо з lisichkami - фото крок 5
У сковорідку наливаємо столову ложку масла і на сильному вогні обсмажуємо в ньому шматочки м'яса, весь час перемішуючи їх.
м'ясо з lisichkami - фото крок 6
Потім вогонь трохи зменшуємо. Продовжуємо обсмажувати, постійно перемішуючи, поки воно не покриється апетитною скоринкою.
м'ясо з lisichkami - фото крок 7
Потім м'ясо перекладаємо в каструлю, солимо його і перчимо до смаку.
м'ясо з lisichkami - фото крок 8
Потім в сковорідку знову наливаємо масла і обсмажуємо в ньому нарізаний півкільцями цибулю.
м'ясо з lisichkami - фото крок 9
Гриби дістаємо з бульйону. Далет Лисички, нарізані на невеликі, довільні шматочки додаємо до цибулі, перемішуємо і обсмажуємо разом близько 10 хвилин на невеликому вогні.
м'ясо з lisichkami - фото крок 10
До м'яса додаємо горошок і вливаємо склянку білого вина (води або грибного бульйону).
м'ясо з lisichkami - фото крок 11
Потім додаємо лисички з грибами. Каструлю накриваємо кришкою і тушкуємо блюдо на невеликому вогні протягом 20-30 хвилин до м'якості м'яса.
м'ясо з lisichkami - фото крок 12
Подаємо наше прекрасне блюдо з картопляним пюре. Смачного!

Схожі рецепти