Grecka з lisichkami
(покроковий рецепт з фото)
Коли з'являються молоді лисички, мій дід готує гречку з лисичками. Зазвичай ми їмо це блюдо вранці. Енергії вистачає до самого обіду! Mess з lisichkami - не тільки дуже смачна, але і дуже корисна!
Гречку з лисичками їли на Русі з давніх часів. Звісна річ, грибами замінювали м'ясо. Раджу і вам спробувати щільний "лісової" сніданок.
Як приготувати гречку з лисичками?
1. Гречку промийте в декількох водах, виберіть чорні зернята. Потім обсмажте на розпеченій сковороді до золотистого кольору. Під час смаження постійно помішуйте.
2. Залийте воду в каструлю, приправити сіллю, доведіть до кипіння, туди перекладіть обсмажену гречку і доведіть до кипіння. Потім зніміть піну, зменшіть вогонь до середнього і варіть гречку до готовності.
3. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
4. Гриби очистіть, промийте, великі - поріжте на шматочки.
5. На сковороді розтопіть вершкове масло, змішайте його з рослинним і обсмажте цибулю до золотистого кольору. Потім додайте гриби. Додайте сіль, перець і тушьте до готовності.
6. На тарілку викладіть гречку, зверху - обсмажені гриби і урасьте зелень.
Grecka з lisichkami готові!
Смачного!
- Гречневач крупа - 1 Склянка
- Лісіцкі - 300 грам
- Цибулина - 1 штука
- Вода - 450 мілілітрів
- Вершкове масло - 40 грам
- Рослинна олія - 2 склянки
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
- Зелень - - За смаком
Як приготувати гречку з лисичками?
1. Гречку промийте в декількох водах, виберіть чорні зернята. Потім обсмажте на розпеченій сковороді до золотистого кольору. Під час смаження постійно помішуйте.
2. Залийте воду в каструлю, приправити сіллю, доведіть до кипіння, туди перекладіть обсмажену гречку і доведіть до кипіння. Потім зніміть піну, зменшіть вогонь до середнього і варіть гречку до готовності.
3. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
4. Гриби очистіть, промийте, великі - поріжте на шматочки.
5. На сковороді розтопіть вершкове масло, змішайте його з рослинним і обсмажте цибулю до золотистого кольору. Потім додайте гриби. Додайте сіль, перець і тушьте до готовності.
6. На тарілку викладіть гречку, зверху - обсмажені гриби і урасьте зелень.
Grecka з lisichkami готові!
Смачного!