Яловичина з lisichkami
(покроковий рецепт з фото)
Яловичину з лисичками можна подати на обід або на сімейний недільний вечерю. Блюдо виходить царський, смак і аромат у нього - чудові! Його можна подавати і порційно, і в величезному блюді на всіх.
Як приготувати яловичину з лисичками?
1. Промийте і очистіть яловичину від плівок, зайвого жиру і наріжте невеликими шматками.
2. У сковороду влийте рослинного масла і обсмажте шматки яловичини на середньому вогні до золотистої скоринки.
3. Вогонь зменшіть, влийте в яловичину бульйон, все перемішайте. Закрийте кришкою і дайте згасити протягом 20-25 хвилин.
4. Поки яловичина смажитися підготуйте лисички. Я їх зазвичай не мою, тільки очищаю. Але, якщо ви по-іншому не можете, промийте лисички або ошпарити їх протягом 10 хвилин. Великі гриби подрібніть.
5. Очистіть цибулину, наріжте дрібними кубиками і обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору.
6. Підготовлені лисички додайте до цибулі і обсмажуйте. Спочатку, поки не випаруватися вода, на великому вогні. Потім - знизьте. В кінці смаження посоліть і поперчіть за смаком.
7. З вершкового масла, муки і однієї склянки бульйону підготуйте соус. Для цього розтопіть на сковороді олію, додайте бульйон, а потім. Коли бульйон прогріється, тонкою цівкою, безперервно помішуючи, вводите борошно. Перемішайте добре і вимкніть.
8. Сир натріть на тертці.
8. У порційні страви для випічки або в одну велику форму викладіть тушковану яловичину, на неї - підсмажені лисички, залийте соусом і посипте зверху тертим сиром. Відправляйте в духовку на 15-20 хвилин при температурі 180 градусів. Дочекайтеся золотистої скоринки і подавайте.
Яловичина з lisichkami готової!
Смачного!
- Яловичина (лопатка) - 1 штука
- Лісіцкі - 250 грам
- Цибулина - 1 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Яловичий бульйон - 2 склянки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 6-8 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 30-40 грам
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
1. Промийте і очистіть яловичину від плівок, зайвого жиру і наріжте невеликими шматками.
2. У сковороду влийте рослинного масла і обсмажте шматки яловичини на середньому вогні до золотистої скоринки.
3. Вогонь зменшіть, влийте в яловичину бульйон, все перемішайте. Закрийте кришкою і дайте згасити протягом 20-25 хвилин.
4. Поки яловичина смажитися підготуйте лисички. Я їх зазвичай не мою, тільки очищаю. Але, якщо ви по-іншому не можете, промийте лисички або ошпарити їх протягом 10 хвилин. Великі гриби подрібніть.
5. Очистіть цибулину, наріжте дрібними кубиками і обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору.
6. Підготовлені лисички додайте до цибулі і обсмажуйте. Спочатку, поки не випаруватися вода, на великому вогні. Потім - знизьте. В кінці смаження посоліть і поперчіть за смаком.
7. З вершкового масла, муки і однієї склянки бульйону підготуйте соус. Для цього розтопіть на сковороді олію, додайте бульйон, а потім. Коли бульйон прогріється, тонкою цівкою, безперервно помішуючи, вводите борошно. Перемішайте добре і вимкніть.
8. Сир натріть на тертці.
8. У порційні страви для випічки або в одну велику форму викладіть тушковану яловичину, на неї - підсмажені лисички, залийте соусом і посипте зверху тертим сиром. Відправляйте в духовку на 15-20 хвилин при температурі 180 градусів. Дочекайтеся золотистої скоринки і подавайте.
Яловичина з lisichkami готової!
Смачного!