М'ясо з картоплею в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний і поширений спосіб приготування картоплі з м'ясом, завдяки чому отримуємо соковите, ароматне блюдо. Пропонуємо спробувати, як приготувати м'ясо з картоплею в горщику.
В горщику можна запікати різні овочі і м'ясо, завдяки чому страва зберігає всі корисні властивості і смакові якості. Можна використовувати курку, свинину, індичку, яловичину в поєднанні з різними овочами. Ця страва відмінно підходить до святкового або повсякденного вечері.
- Свинина - 0, 5 кілограма
- Картопля - 3-4 штук
- Цибулина - 2 штуки
- Гриби - 200-300 грам
- Сир твердий - 200 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Майонез - За смаком
- Сіль - За смаком
1. М'ясо миємо й нарізаємо маленькими шматочками. Обсмажуємо свинину на розпеченій сковороді з соняшниковою олією до золотистої скоринки, 5 хвилин на великому вогні і 10 хвилин на слабкому.
2. Гриби миємо й нарізаємо шматочками, цибуля миємо й нарізаємо кубиком. На сковороду відправляємо вершкове масло, потім обсмажуємо гриби до випаровування вологи і додаємо цибулю.
3. Сир натираємо на тертці, картоплю відварюємо і охолоджуємо, потім нарізаємо невеликими шматочками. У кожен горщик нижнім шаром викладаємо картоплю і солимо.
4. Поверх картоплі викладаємо м'ясо, поливаємо його майонезом, потім гриби з цибулею і тертий сир.
5. Накриваємо кришкою і відправляємо в розігрітий до 180 градусів духовку на 20 хвилин. При подачі відкриваємо кришку, щоб блюдо трохи охололо.