М'ясо по-купецькому в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Піч, мабуть, найунікальніше пристосування для приготування їжі. Ще наші бабусі готували в печі в глиняних горщиках. Ні з чим не порівнянний смак м'якого м'яса і томлений овочів.
Як же приготувати м'ясо по-купецькому в горщиках? Рецепт досить простий, не вимагає великих витрат часу. Головне - вибрати свіжі продукти. Якщо м'ясо на блюдо жестковатое, його можна злегка замаринувати в лимонному соці. Побалуйте себе і свою сім'ю цим чудовим блюдом. Воно відмінно підійде як варіант вечері або обіду.
- М'ясо - 400 грам (будь-який на вибір, тут - свинина)
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Крем - 200 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Спеції - За смаком
- Вершкове масло - 100 грам
1. Покладіть на дно горщиків по 2 немає. L. Вершкового масла.
2. Посипте рясно цибулею.
3. Зваріть м'ясо до готовності.
4. Викладіть шар м'яса в горщики.
5. Накрийте горлечко горщика харчовою фольгою і поставте випікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 45-50 хвилин.
6. Зробіть соус. Обсмажте злегка на сковороді муку. Поступово туди додайте сметану, помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Після необхідно додати чайну ложку гірчиці і спеції. Соус трохи покипить - і можна знімати з вогню. Заливайте їм горщики.
Поверніть горщики знову в духовку приблизно на 40 хвилин. Не кладіть на фольгою, нехай вийде золотава скоринка. Страву можна присипати зеленню або часником, по бажанню.